Hekkensluiter Borger verliest nipt van koploper CSVC

Borger had niet het geluk om nog een puntje te pakken tegen koploper CSVC.

Foto: Alle Oldenbeuving; CSVC-doelman Rogier Assen plukt de bal weg voor Borger-aanvaller Rowan Tiktak

SV Borger sloot de eerste seizoenshelft af met het behalen van het eerste punt in deze competitie. Wat volgde was een prima prestatie op het Protos Weering zaaltoernooi, een geslaagd trainingskamp in Albufeira en enkele oefenpotjes. Afgelopen zaterdag ging het weer om het ‘echie’. De koploper van de 4e Klasse E, het Coevordense CSVC, kwam op bezoek bij de hekkensluiter. In een mede door de omstandigheden zeer rommelig duel liep de lijstaanvoerder uit naar 0-3, kwam Borger terug tot 2-3 en werd het nog even heel spannend. Uiteindelijk konden de groenhemden er geen punt meer uitslepen. Het beetje geluk dat daarvoor nodig was ontbrak. Zoals wel vaker deze competitie…


Een meer dan straffe wind blies afgelopen zaterdag dwars over het hoofdveld van sportpark de Drift. De grasmat ligt er het hele seizoen al erbarmelijk bij. Omstandigheden die fraai combinatievoetbal onmogelijk maken. Daar was dan ook zeker geen sprake van tijdens de eerste helft. De thuisploeg zakte wat in, liet de gasten komen, maar deze wisten maar zelden gevaarlijk te worden. De eerste de beste kans was wel raak! Justin Regtop werd in de 19e minuut op het randje van buitenspel vrijgespeeld en wist Borger-doelman Edwin Haandrikman te kloppen. Veelzeggend is het dat het publiek tot de 42e minuut moest wachten op het volgende spektakel voor één van beide doelen. Ook nu was de kans voor CSVC, maar deze keer was Haandrikman de baas. En Borger? De thuisploeg creëerde helemaal niets. Zakte zoals gezegd in, maar was niet agressief genoeg in de duels om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Voor het overige stond het prima. Dat moet ook gezegd worden. Slechts twee kansen weggeven tegen de koploper, daar is natuurlijk niets mis mee.

Pompen of verzuipen

De tweede helft begon zoals de eerste was. Rommelig en veel balverlies over en weer. Voor de neutrale toeschouwer een treurig tafereel. Ook nu weer weinig tot geen kansen. De flinterhard ingeschoten 0-2 viel in de 57e minuut dan ook helemaal uit het niets. Hilko Koster profiteerde optimaal van slordig wegwerken aan de kant van de thuisploeg. De groenwitten gingen hierop meer naar voren voetballen. Lichtpuntje daarbij was vooral de debuterende invaller Gijs Roda uit de JO19-1 selectie van de groenwitten. Hij had er al een wedstrijd opzitten, maar bracht het vlaggenschip desondanks een flinke dosis extra energie en voetballend vermogen. Toch profiteerde eerst CSVC nog van de extra ruimte achter de Borger-defensie. Ruben Meijer maakte middels een mooie lob de 0-3. Minder dan twee minuten later deed de thuisploeg al wat terug. Gert Jakobs krulde op formidabele wijze een vrije trap over de muur en langs doelman Rogier Assen. Toen vervolgens Christiaan Vos vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Borger ook nog tot 2-3 terugbracht, werd het nog even enorm spannend. Nu was het echt pompen of verzuipen. Inclusief een doelman die bij standaardsituaties in de vijandelijke zestien opdook, inclusief hoop op een strafschop en met een bijna-kopgoal van de jonge debutant Roda. Maar helaas voor de thuisploeg zonder doelpunt. De 2-3 stand bleef gehandhaafd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Westerwolde sluit af met ruime zege

In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft boekte Westerwolde een prima 5-1 overwinning ...

Gieterveen vergeet te winnen

Soms smaken bitterbalen zondagmiddag om vier uur enorm goed, soms zijn ze iets zuur ...

EEC vergeet te stunten tegen WKE

Voor EEC stond de wedstrijd tegen WKE ’16 op het programma. Op voorhand een ...