Topper tussen Stadskanaal en Heerde eindigt onbeslist

Stadskanaal moest tegen Heerde met een punt genoegen nemen.

Foto Stoffer Bakker: Wessel Klijnstra scoort namens Stadskanaal de gelijkmaker.

Stadskanaal heeft in de topper tegen Heerde met 1-1 gelijkgespeeld. Daarmee schoten beide elftallen niet veel op en profiteerden de nummers één (Lemelerveld) en twee (Dalfsen) optimaal van het puntenverlies van de nummers drie en vier van de ranglijst.

In de eerste helft had Heerde het betere van het spel al leverde dat niet direct grote kansen op. De eerste de beste kans verdween voor de bezoekers wel direct in de goal achter doelman Royce Geerlings. Corstiaan Altenburg vond uit een voorzet Nick Wijenberg, die het leder achter Geerlings deponeerde. Voor rust had Heerde op een grotere voorsprong kunnen staan, maar de lat bracht tot tweemaal toe redding voor Stadskanaal.

Beter voor de dag

In de tweede helft kwam Stadskanaal beter voor de dag en drong het Heerde verder terug in de jacht op de gelijkmaker. Dat resulteerde na ruim twintig minuten spelen in de tweede helft tot de 1-1 van Wessel Klijnstra, die een voorzet tegen de touwen kopte. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog de mogelijkheid om de wedstrijd te gaan winnen. Heerde-speler Elkjar Dijkgraaf moest namelijk inrukken na een rode kaart, waardoor de Knoalsters nog een dikke tien minuten tegen tien man kwamen spelen. Het lukte Stadskanaal echter niet meer om te scoren, waardoor het genoegen moest nemen met en punt.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Heerde https://photos.google.com/share/AF1QipMhPOjSmBBVABSc5BIL-DEGg2J0EIdMgNgfd7OtG7p077rZL0EiByuvTKdgkML2SA?key=akxLUkhoQjNyXzFtVG9kNlpRc2Z6cHRvTGNiaGV3

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Zeperd voor De Treffer ’16 tegen Roswinkel

De Treffer '16 moest een half dozijn treffers incasseren tegen Roswinkel.

FC Ter Apel ’96 gooit titelkans weg tegen SVV ’04

Een enorme domper voor FC Ter Apel '96, dat het kampioenschap kan vergeten na ...