Voorbeschouwing speelronde 13 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat de 13e speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 13.

Onstwedder Boys – Borger

Zaterdag nemen op sportpark De Boskamp Onstwedder Boys en Borger in een Kanaalstreekderby het tegen elkaar op. Een ontmoeting tussen de mede-koploper en de hekkensluiter van de zaterdag vierde klasse E. In Onstwedde is de situatie een stuk rooskleuriger dan in Borger, waar het degradatiespook al een tijd rondwaart. De manschappen van trainer Arne Joling staan momenteel stijf onderaan en zijn nog altijd zonder overwinning. Vorige week was het wel dicht bij een puntje tegen koploper CSVC, maar na een 0-3 achterstand kwam het niet verder dan 2-3. De Boys uit Onstwedde begonnen vorige week de tweede seizoenshelft met een keurige 1-3 overwinning bij Vitesse ’63. Daardoor lijkt de titelstrijd voorlopig tussen CSVC en Onstwedder Boys te gaan. De eerste ontmoeting dit seizoen tussen beide elftallen eindigde in een 0-2 overwinning voor Onstwedder Boys. Voor beide teams is het in ieder geval zaak om te winnen gezien er voor beide elftallen grote belangen op het spel staan.

Mussel – NWVV

Ook een Kanaalstreekderby op het programma in de zaterdag 5e klasse F. Daar nemen koploper Mussel en de nummer vier van de ranglijst NWVV het tegen elkaar op. Mussel kwam vorige week niet in actie, de uitwedstrijd bij NKVV werd afgelast. NWVV kwam wel in actie en versloeg nummer drie VVAK met 2-0. Daardoor is de top drie weer in zicht voor de Nieuw-Weerdingers, die daardoor ook nog uitzicht houden op nacompetitievoetbal. Het zal naar verwachting dan ook geen gemakkelijke horde worden voor koploper Mussel, dat de heenwedstrijd met 0-2 wist te winnen. Concurrent VCG is inmiddels op gelijke hoogte gekomen al speelde die wel een wedstrijd meer. Mussel zal echter de touwtjes in eigen handen willen blijven houden dus zal er gewonnen moeten worden. In ieder geval genoeg ingrediënten aanwezig voor een boeiende Kanaalstreekderby.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma zaterdag 8 december

Overzicht van de wedstrijden die vandaag gespeeld worden.

Programma zondag 10 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag op het programma staan.