HOC stevent af op titel na zege op Gasselternijveen

HOC kende ook met Gasselternijveen geen problemen en lijkt op de titel af te stevenen in de zondag 4e klasse D.

Foto Rianne van der Laan: Richard Wiggers (rechts) scoorde tweemaal voor HOC tegen Gasselternijveen.

HOC lijkt probleemloos op de titel af te stevenen in de zondag 4e klasse D. Zondag won het zelf zonder al te veel problemen met 6-2 van Gasselternijveen. Doordat zowel nummer twee Wedde als nummer drie Westerwolde punten morsten is het gat inmiddels opgelopen naar negen punten. Een groot verschil, dat gezien de huidige vorm van de koploper van 4D niet meer lijkt weggegeven gaat worden in de komende maanden.

Op een zonovergoten sportpark Harm Kuiper in Odoorn werd de ontmoeting tussen HOC en Gasselternijveen nooit echt een echte derby. Daarvoor was het klasseverschil te groot, wat met name in de eerste helft tot uiting kwam. Bij rust stond er namelijk al een 5-0 tussenstand op het scorebord.

Verschil voor rust gemaakt

Het ging rap in de openingsfase, waar na iets meer dan tien minuten de 1-0 viel. Richard Wiggers opende de score namens de thuisploeg en zag enkele minuten later teamgenoot Gertjan Spijker de 2-0 scoren. Weer enkele minuten later pikte ook topschutter Jelle Siekman zijn doelpuntje mee en stond het al 3-0 na iets meer dan een kwartier spelen. Wedstrijd beslist, waarbij de score voor rust nog verder opliep naar 5-0 door Mark van Bergen en nogmaals Wiggers.

Vorige week won HOC al met 10-0, maar deze zondag bleef Gasselternijveen dat leed bespaard. De Nieveners deden na rust zelfs wat terug in de persoon van Wessel Koomans. Enkele minuten later bracht Gerben Beek de marge weer naar vijf in het voordeel van de thuisploeg. Het slotakkoord in deze wedstrijd was echter voor de gasten, die zo’n vijf minuten voor tijd via Marlon Bieze de eindstand op 6-2 bepaalden.