Musselkanaal lijdt dure nederlaag in en tegen Ruinerwold

Musselkanaal leed duur puntverlies op bezoek bij Ruinerwold.

In Ruinerwold stond vanmiddag de uiterst belangrijke wedstrijd Ruinerwold – Musselkanaal in de derde klasse C op het programma. Musselkanaal had vier punten voorsprong op de thuisclub maar ook maar liefst vier wedstrijden meer gespeeld. Zaak voor de groenhemden dus om de volle winst te behalen. Wat dat betreft stelde Musselkanaal danig teleur. In de eerste helft ging het nog best goed, maar wat de elf van Musselkanaal in de tweede helft lieten zien was maar van een matig gehalte en dat Ruinerwold uiteindelijk aan het langste eind trok was ook nog eens verdiend te noemen.

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en na vijf minuten was daar al bijna de voorsprong voor Musselkanaal toen Rolf Kayser zich goed vrij speelde en tegen de paal schoot. De terugspringende bal werd net gemist door de inkomende Lennart Fehrmann.

Snelle gelijkmaker

Na een kwartier was het echter de thuisclub wat op voorsprong kwam. Op rechts brak Ruinerwold er uit, wat volgde was een diepe bal naar de linkerkant van het veld, twee spelers van de thuisclub stonden daar volkomen vrij en uiteindelijk was het Sem Hogenhorst die binnenschoot: 1-0. Binnen vijf minuten was het al weer gelijk. Aron Berends speelde Kayser fraai aan. Het was randje buitenspel maar Kayser mocht doorgaan en schoot beheerst binnen: 1-1. Berends speelde zich even later op rechts goed vrij. In plaats van de bal terug te leggen schoot de rappe vleugelspeler zelf en keeper Jemson van het Hoge kon redding brengen. Ongeveer tien minuten voor de pauze wist Noah Sahetapy een goede kans van Ruinerwold te verijdelen door met de voeten redding te brengen.

Gelijke stand

Musselkanaal counterde razendsnel en Gerlach ging er op links weer vandoor. De voorzet leek een simpele prooi te worden voor Hoge maar doordat hij tegen een medespeler aanliep viel de bal uit zijn handen. Voor Kayser was het eenvoudig om zijn team op voorsprong te brengen: 1-2. Niet veel later kwam de thuisclub weer op gelijke hoogte. Via de linkerkant  kwam de bal terecht bij Bert de Boer en deze schoot de 2-2 op het scorebord. Niet veel later mocht Musselkanaal van geluk spreken dat scheidsrechter Jagt de bal niet op de stip legde toen Gerwin Schmitz Ewout Kleene onderuit kegelde. De laatste kans was voor Gerlach, de buitenspeler had een vrij veld voor zich maar treuzelde te lang zodat de Ruinerwold-verdediging nog net op tijd redding kon brengen. Met 2-2 mochten de teams kleedkamers op zoeken.

Kruit verschoten

Musselkanaal kwam de tweede helft nog redelijk uit de startblokken. Een voorzet van Kayser werd door bijna iedereen gemist, toch kwam de bal voor de voeten van Berends en met wat kunst en vliegwerk bleef de thuisclub overeind. Hiermee had Musselkanaal zijn kruit ook verschoten want in het verloop van de tweede helft werd doelman Hoge maar amper meer op de proef gesteld. Kevin Loof kreeg namens de thuisclub een fraaie mogelijkheid maar faalde. Het voetbal was van beide kanten niet best meer te noemen.

Domper voor Musselkanaal

In de laatste twintig minuten kreeg de thuisclub steeds meer de overhand. Verscheidene corners mocht het nemen maar de Musselkanaal-verdediging hield vooralsnog stand. Twaalf minuten voor het einde leek er een doelpunt te vallen maar Ruinerwold miste in riante positie. Zeven minuten voor het einde viel dan toch de 3-2. Ewout Kleene kreeg de bal in de diepte aangespeeld, ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Musselkanaal liet Jagt doorspelen. Kleene troefde Schmitz simpel af en schoot uiterst fraai de zegetreffer binnen. Musselkanaal probeerde het nog wel in het restant maar net als bijna alles in de tweede helft lukte het niet meer om de gelijkmaker te scoren. Een duur puntenverlies voor het team van trainer Woortman.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger boekt verdiende overwinning op SVBO

Borger won de thuiswedstrijd tegen SVBO en heeft daardoor de aansluiting weer gevonden met ...

SPW nu wel naar winst in topduel

Nadat SPW vorige week de punten deelde met koploper PJC, stond er afgelopen zondag ...