Onstwedder Boys en Borger komen niet tot scoren

Onstwedder Boys en Borger hielden elkaar in evenwicht, maar schoten beiden met het gelijke spel niet veel op.

Foto Alle Oldenbeuving: Borger-doelman Edwin Haandrikman houdt Onstwedder Boys-aanvaller Gerko Scheper van het scoren af.

De Kanaalstreekderby tussen Onstwedder Boys en Borger is geëindigd zoals die begon: 0-0. Daarmee schoten beide ploegen uiteindelijk niet veel mee op. Onstwedde liep niet uit op mede-koploper CSVC, dat ook gelijk had gespeeld en hekkensluiter Borger liep niet in op MSC, dat ook gelijk had gespeeld.

De openingsfase op een redelijk gevuld sportpark de Boskamp kenmerkte zich door aftasten over en weer. Borger liet Onstwedder Boys grotendeels de bal, maar was zelf de ploeg die het eerst van zich afbeet. Mylan Beijering en Rowan Tiktak hadden in de vierde minuut echter nog niet de vereiste scherpte om van een mogelijkheid een echte kans te maken.

Briefje van Streuding

Het noopte Onstwedder trainer Richard Streuding klaarblijkelijk wel tot een tactische aanpassing. Hij gaf een briefje mee aan één van zijn centrale verdedigers. Na het ‘briefje van Koeman’ kennen we nu dus ook het ‘briefje van Streuding’. Het verschil? Van de laatste weten we nog steeds niet wat erop stond. De oefenmeester wilde er zelfs ruim na de wedstrijd niets over kwijt. Zo veel effect als die van Koeman tegen Duitsland had dit briefje in elk geval ook zeker niet. Onstwedder Boys bleef het in de eerste helft moeilijk hebben tegen een gegroepeerd spelend Borger. Het was optisch bovenliggend, voetbalde ook zeker wat gemakkelijker, maar kwam toch slechts tot één echt grote kans. Voor het overige bleef het bij mogelijkheden. Van het grote verschil op de ranglijst zagen de toeschouwers maar weinig terug. 

De doelmannen hielden stand

In het tweede bedrijf wist de thuisploeg de druk op de hekkensluiter wel langzaam op te voeren. Niet persé nadelig overigens voor de gasten, die hierdoor ook meer ruimte kregen om zelf gevaarlijk te worden. Sterker nog, de beste kansen waren voor de elf van de druk coachende Borger-trainer Arne Joling. Met name Björn Everts had ‘m na een kwartier voetballen voor open doel voor het inpissen maar faalde. Hetzelfde deed zijn maatje Tiktak even later oog in oog met doelman Rein Koudstaal.

Aan de andere kant werd ook Edwin Haandrikman enkele keren getest door de ‘boys’ uit Onstwedde. De betrouwbare sluitpost kreeg het in de hectische en fysieker wordende slotfase steeds drukker, maar ook Haandrikman hield stand. Mede doordat Borgernaar Mylan Beijering twee minuten voor tijd te gehaast afrondde, deed Koudstaal aan de andere kant hetzelfde. Zo bleef het dus 0-0 en was niemand echt tevreden. Onstwedder Boys had het gevoel dat er meer in had gezeten, doordat ze de meeste mogelijkheden kregen. Borger voelde hetzelfde, omdat zij de grootste kansen hadden gehad.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys krijgt deksel op de neus

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en SC Scheemda is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 ...

Terug in de tijd: Valthermond winnaar van fletse mondenderby

Een echte derby werd Valthermond tegen Titan nooit, was ook Titan coach Marcel Smelt ...

Ter Apel ’96 wint weer en nestelt zich aan kop

Na de verrassende overwinning van Ter Apel ’96 op buurman SC Stadskanaal was het ...