Rood aanlopend Nieuw Buinen verliest van Gomos

Nieuw Buinen verloor van Gomos en kreeg ook nog eens twee directe rode kaarten te verwerken.

Het geplaagde Nieuw Buinen heeft ook geen resultaat kunnen pakken in de thuiswedstrijd tegen Gomos. De Norgers gingen er pas laat in de tweede helft met de winst vandoor. In die tweede helft ging het namelijk helemaal fout voor de thuisploeg, dat twee keer rood kreeg en met 9 man verder moest. Nieuw Buinen hield geen stand en moest uiteindelijk drie tegentreffers slikken: 0-3.

De hekkensluiter had wat goed te maken van de 8-0 zeperd bij Stadspark en moest dat dan doen tegen Gomos. De wedstrijd was niet hoogstaand te noemen, maar zowel Nieuw Buinen als Gomos werden voor rust een aantal keren gevaarlijk. Doelpunten vielen er voor rust echter niet te noteren.

Twee rode kaarten

In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor Nieuw Buinen. Eerst moest Danny Huizing met rood naar de kant en ook even later kon Roy Feiken inrukken met een directe rode kaart. De Buunermonders kwamen daardoor met negen man te staan. De 0-0 kon dan ook niet worden vastgehouden. Twintig minuten voor tijd brak Jelle Smilda de ban met de 0-1, waarna Gomos snel uitliep naar 0-3. Guido Koolen en opnieuw Smilda zorgden voor de eindstand.