Stadskanaal wint overtuigend van Beilen

Stadskanaal deed goede zaken met een overtuigende zege in en tegen Beilen.

Stadskanaal heeft een puike 0-3 zege weten te behalen op bezoek bij Beilen. De Knoalsters waren deze zondag de betere partij en hadden zelfs nog ruimer kunnen winnen. Met name Beilen-doelman Remco Vos bleek een sta-in-de-weg te zijn voor Stadskanaal. De Knoalsters deden goede zaken, want koploper Lemelerveld verloor eveneens als nummer drie Heerde.

In het begin van de wedstrijd waren beide elftallen nog aardig aan elkaar gewaagd en volgden er mogelijkheden aan beide kanten. Jeffrey Bakker en Roy Tolner misten kansen voor de bezoekers en Royce Geerlings moest handelend optreden bij een inzet van Bertus Wolters.

Rode kaart breekpunt

Het waren de bezoekers die na het half uur spelen de leiding namen via Robert Oosting. Oosting kon van achteruit opstomen en verschalkte uiteindelijk Beilen-goalie Vos: 0-1. Dat was ook de ruststand al had Sten Vos de marge kunnen verdubbelen, maar Vos faalde in de afronding. Het breekpunt voor de thuisploeg kwam een kwartier na rust toen Beilen met tien man verder moest. Ronald Smit kreeg zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en mocht dus inrukken. Dat was koren op de molen voor Stadskanaal, dat ook vlot erna de 0-2 scoorde via topschutter Jeffrey Bakker. De kansen bleven daarna komen voor de gasten, maar doelman Vos hield de schade beperkt.

Tot overmaat van ramp voor Beilen moest de thuisploeg op het einde zelfs nog met negen man verder. Blessureleed, en omdat men al drie keer had gewisseld zat er niets anders op. Het duurde echter tot de laatste minuut van de wedstrijd voordat Stadskanaal weer scoorde. Bakker zorgde met zijn tweede middag ervoor dat de zege van Stadskanaal nog wat meer glans kreeg.