Gieten verliest met ruime cijfers van Bellingwolde

Gieten moest ook tegen Bellingwolde vijf tegentreffers incasseren en verloor opnieuw.

Gieten is op bezoek bij Bellingwolde tegen een ruime 5-1 nederlaag aangelopen. De bezoekers namen nog wel een vroege 0-1 voorsprong, maar bij rust was de stand gelijk getrokken. Kort na rust ging het helemaal mis voor Gieten dat snel tegen een 3-1 achterstand aan keek en in de slotfase nog eens twee tegentreffers moest incasseren.

Vorige week kreeg Gieten thuis ook al vijf om de oren tegen ZNC en ook nu tegen Bellingwolde moest het weer de nodige tegendoelpunten incasseren. De start van de Gietenaren was wel goed te noemen, want al vroeg in de wedstrijd opende topschutter Kassim Bizimana de score namens de bezoekers. Gieten had in de beginfase nog niet veel te duchten van de thuisploeg, die gedurende de wedstrijd er wel beter in kwamen. Dat resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker van Jeffrey van der Veen.

Na de pauze kwam Gieten niet goed uit de kleedkamer en keek het binnen de kortste keren tegen een 3-1 achterstand aan. Lesley Korte benutte een strafschop voor de thuisploeg, waarna Martin Ras enkele minuten later er 3-1 van maakte. Het lukte Gieten daarna niet meer om terug in de wedstrijd te komen en in de slotfase moest het nog lijdzaam toezien hoe Ras zijn hattrick voltooide door nog twee keer te scoren: 5-1.