GKC verspeelt punten tegen rood aanlopend Eext

GKC liet thuis tegen Eext de punten liggen.

GKC heeft kostbare punten verspeeld tegen Eext. In de derby nam het een vroege voorsprong, maar die kon het geen goed vervolg geven. Ook niet nadat Eext vlak voor rust tegen een rode kaart aanliep. Sterker nog, het waren de gasten die met de tien man beter voor de dag kwamen en zelfs langszij kwamen. Een hard gelach voor de thuisploeg die een goede kans liet liggen om een sprong op de ranglijst te maken.

Op sportpark Hoogte der Heide in Gasselte was de start van de thuisploeg bemoedigend te noemen. Al vroeg stond de 1-0 op het scorebord via Danny Kolp. De clubtopscoorder rondde goed af na een afgemeten voorzet van Grieto Korthuis.

GKC vergeet afstand te nemen

Niet veel later had het ook 2-0 kunnen zijn, maar Twan Veldman raakte uit een corner de paal. In de twintigste minuut had het daadwerkelijk 2-0 moeten zijn voor de thuisploeg, dat een penalty kreeg na een overtreding op Kolp. Hendriks faalde echter vanaf de stip, waardoor het 1-0 bleef. Zo verzuimde GKC om in de eerste helft afstand te nemen van de gasten, die vlak voor rust met tien man kwamen te staan, nadat er rood werd getrokken voor natrappen.

Gelijkmaker

Ondanks de man meer ging GKC er na de pauze niet beter op spelen. Het was het tiental van Eext dat de betere kansen kreeg in de beginfase van de tweede helft. Keeper de Vries moest een aantal malen handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker dan toch, nadat een vrije trap werd verlengd en achter doelman De Vries plofte: 1-1. Eext had daarna zelfs nog 1-2 kunnen komen, maar liet dat na. De gasten kwamen enkele minuten voor tijd ook nog met negen man te staan, nadat opnieuw een rode kaart werd getoond na een spijkerharde overtreding. De tijd die resteerde was nog tekort voor GKC om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.