HOC loopt verder uit na minimale zege op Sellingen

HOC versloeg ook Sellingen en zag de concurrentie opnieuw punten verspelen.

HOC heeft opnieuw goede zaken gedaan in de zondag 4e klasse D. Zelf won de koploper met 2-1 van Kanaalstreekgenoot Sellingen en zag het concurrenten Wedde en Westerwolde weer punten verspelen. Het gat is daardoor al opgelopen naar 11 punten met de nummer twee Wedde en dus lijkt de vraag niet te zijn of HOC kampioen wordt, maar wanneer de titel gevierd kan worden.

HOC had de laatste weken een indrukwekkende reeks neergezet met overtuigende uitslagen en was daardoor ook flink uitgelopen op de concurrentie, die elke week de punten verspeelden. Tegen Sellingen ging het zondag allemaal wat moeizamer. Waar de laatste weken HOC veel doelpunten scoorde, daar lukte het tegen de kranig weerde Sellingers allemaal wat minder.

De Hunso Oring Combinatie ging wel met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Mark van Bergen. In de tweede helft stelde Gertjan Spijker de zege veilig door de 2-0 aan te laten tekenen. Machiel Buining zorgde nog voor de 2-1, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Odoorn.

Foto’s Rianne van der Laan: HOC – Sellingen: