Negental Gasselternijveen wint van Smilde ’94

Een bizarre ontknoping in de wedstrijd tussen Gasselternijveen en Smilde ’94, waar de thuisploeg met 9 man een achterstand wist om te buigen en de winst naar zich toe trok.

Gasselternijveen heeft een meer dan knappe overwinning geboekt op Smilde ’94. Beide ploegen gingen rusten met 0-0, waarna de wedstrijd in de tweede helft explodeerde. De gasten kwamen 0-1 voor en zagen Nieveen tot tweemaal toe rood krijgen. Gespeelde wedstrijd dacht menig toeschouwer, maar niets was minder waar. Gasselternijveen kreeg het zelfs voor elkaar om twee keer te scoren met 9 man en zegevierde uiteindelijk met 2-1.

Het duel tussen Gasselternijveen en Smilde ’94 was een duel der middenmoters in de 4e klasse D. In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar dat kwam niet tot uiting in de score. Ook de gasten konden het net niet vinden en dus was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

Twee rode kaarten

Na rust waren het de bezoekers die rond het uur spelen op een 0-1 voorsprong kwamen via Thom de Vries. Toen een aantal minuten later Nieveen kort achter elkaar twee rode kaarten kreeg te verwerken leek het een onmogelijke middag te worden voor de thuisploeg. Marlon Bieze en Tristan Salomons kregen beiden de rode kaart voorgeschoteld.

Bizarre wending

Met nog meer dan twintig minuten op de klok moest Nieveen met 9 man verder. En met een 0-1 achterstand leek er dan ook niets meer in te zitten voor de thuisploeg deze middag. Maar het wonder geschiedde echter en Gasselternijveen kwam in de 77e minuut zowaar op gelijke hoogte door Artor Polloshka. De wedstrijd stond echter een paar minuten later helemaal op zijn kop toen clubtopscoorder Wessel Koomans er zelfs 2-1 van maakte. En die voorsprong wist het negental van Gasselternijveen knap vast te houden tot aan het laatste fluitsignaal. Een knappe zege van de thuisploeg die in punten nu op gelijke hoogte staat met Smilde, dat met een enorme kater huiswaarts keerde.