Stadskanaal doet goede zaken met zege op Asser Boys

Stadskanaal won bij Asser Boys en deed daarmee hele goede zaken.

Foto Stoffer Bakker: Tristan Rotman brengt Stadskanaal op 0-1

Stadskanaal heeft goede zaken gedaan met de 2-3 overwinning bij Asser Boys. De Knoalsters namen al snel een 0-2 voorsprong, die eigenlijk nooit in gevaar kwam. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 0-3, waarna Asser Boys toch nog terug kwam tot 2-3. Gelukkig voor Stadskanaal bleef het daar ook bij, dat de nummers 1 (Lemelerveld) en 2 (Dalfsen) punten zag verspelen.

Voor Stadskanaal stond de uitwedstrijd tegen laagvlieger Asser Boys op het programma. Een tegenstander, die speelt om lijfsbehoud, maar ook niet als spreekwoordelijke bananenschil moest dienen voor Stadskanaal. Dat gebeurde ook niet, want de gasten kenden een goede start van de wedstrijd.

Goed begin

Na dertien minuten opende Stadskanaal de score via Tristman Rotman. De spits zag zijn collega aanvaller Sten Vos even later ook al de 0-2 maken en daarmee zaten de gasten al vroeg in de wedstrijd op rozen. De nummer vier van de zondag 2e klasse L controleerde de wedstrijd en kwam nauwelijks in de problemen tegen de thuisploeg.

Na rust bleef Stadskanaal de wedstrijd onder controle houden en een kwartier voor tijd gooide Jelmer Valk het duel definitief in het slot. Daarna verslapt Stadskanaal enigszins en scoorde Asser Boys de 1-3 via Aniceit Komkep. Rick Abbas maakte er in de slotminuut nog 2-3 van, maar daar bleef het ook bij.

Een belangrijke zege voor Stadskanaal dat de concurrentie punten zag verspelen en het heeft nu nog maar een achterstand van vijf punten op beide koplopers en het speelde ook nog eens een wedstrijd minder.

Foto’s Stoffer Bakker: Asser Boys – Stadskanaal