Valthermond wint met ruime cijfers van Beilen

Valthermond kende ook weinig moeite met Beilen en boekte opnieuw een overtuigende zege.

Tot op heden kan Valthermond in het jaar 2019 uitstekende cijfers overleggen. Drie gespeeld, negen punten, elf goals voor en nul tegen zijn rapportcijfers waarmee je moeiteloos over gaat. Kanttekening die geplaatst moet worden, is dat de drie opponenten niet tot de topteams in de 2e klasse L behoren, maar indrukwekkend blijft het.

Coach Albert Koops heeft zijn elftal na de winter iets anders neergezet en dat lijkt goed uit te pakken. Demy te Velde speelt nu als diepste spits en scoorde zes van de elf goals. Erik Jan Veerbeek is een linie gezakt en met zijn tomeloze inzet is hij daar zowel aanvallend als verdedigend van waarde. Voeg daarbij dat in de achterste linie momenteel ijzersterk gespeeld wordt en de verklaring voor de goede cijfers is daar.

Amper in de problemen

Ook tegen Beilen kwam de equipe van Koops amper in de problemen. Niet dat er direct heel goed gespeeld werd, maar dat was ook de verdienste van de bezoekers. Beilen dekte fel en kort en daar had de thuisploeg de nodige moeite mee . De eerste kans kwam dan ook voort uit een corner. Lars Baas etaleerde zijn traptechniek en zijn kompaan Tom Meijers kopte keihard in. Via de onderkant van de lat stuiterde het leren monster echter terug in het veld. Geen VAR voor nodig om dit te kunnen zien. Die VAR had wellicht wel uitkomst kunnen bieden in de 30e minuut. Erik Jan Veerbeek was net even eerder bij de bal dan Beilen goalie Remco Vos en werd onderuit getikt. Scheidsrechter Zeeman zag er echter geen strafschop in.

Voorsprong op slag van rust

Kort daarop had Valthermond geluk. Haryan Veldhuis kopte een voorzet van Bertus Wolters richting de goal waar Stephan de Vries met een uiterste krachtinspanning de bal via de eigen deklat uit de doelmond haalde. Hierna was Valthermond weer aan de beurt, maar Erik Jan Veerbeek strandde op Vos en Demy te Velde verzuimde breed te leggen op Rick Schlimback. Namens Beilen knalde Rick Koops over. Op slag van rust dan eindelijk de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. De voorzet van Rick Schlimback was op maat en Erik Jan Veerbeek rondde af.

Kansenfestijn

De tweede helft werd een kansenfestijn voor Valthermond. Binnen de minuut werden schoten van Tom Meijers en Rick Schlimback geblokt en mikte Demy te Velde over. Diezelfde Te Velde moest in een een op een situatie zijn meerdere erkennen in Remco Vos en de spits mikte nog eens naast. Verder pakte Vos ook een inzet van aanvoerder Alwin Braakman en raakten zowel Schlimback als Veerbeek de kruising,  voordat Te Velde de verlossende 2-0 binnen schoot. Weggestuurd door Erik Jan veerbeek schoof de goalgetter nu beheerst binnen. Dat kunststukje herhaalde Te Velde op aangeven van Jesper de Graaf een kleine vijf minuten later waardoor de buit definitief binnen was. Het slotakkoord en pronkstuk van de middag was voor Alwin Braakman.  De combinatie was tussen Schlimback en Te Velde waarna de stylist zich in het overvolle strafschopgebied behendig vrij speelde en binnen schoot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer pakt koppositie na ruime zege op Oldambster Boys

Alteveer kende weinig moeite met Oldambster Boys en greep met de zege de koppositie ...

Alteveer speelt ook gelijk tegen Weiteveense Boys

Alteveer slaagde er ook tegen Weiteveense Boys niet in om te winnen en speelde ...

Borger heeft aan één helft genoeg

Borger heeft de thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren winnend afgesloten. Daar leek het na een ...