Voorbeschouwing inhaalronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat er een inhaalronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze inhaalronde.

Nieuw Buinen – WVV

Een wedstrijd waar al veel over geschreven en gezegd is. Het duel Nieuw Buinen – WVV draaide natuurlijk allemaal om spits Jeroen Buurke. De aanvaller was in de eerdere ontmoeting goed voor vijf doelpunten. De Winschoters wonnen dat duel met 0-8, maar Buurke bleek in die wedstrijd niet speelgerechtigd te zijn. Daar kwam ook de KNVB achter, waarna een zaak volgde en er besloten werd dat de wedstrijd moest worden overgespeeld. Aanstaande zondag zal dat gebeuren en dan zonder Buurke. Nieuw Buinen won vorige week eindelijk weer eens. Het versloeg Noordster en deed de laatste plaats over aan de Pekelders. Weet het ook van WVV te winnen, dan sluit men ook aan bij een rijtje ploegen dat net boven de streep staat. In ieder geval zal het een wedstrijd op het scherpst van de snede worden, want beiden zullen absoluut deze wedstrijd ten koste van alles willen winnen. Al was het alleen maar om als club hun gelijk te halen.

Valthermond – Zuidwolde

Valthermond is uitstekend uit de winterstop gekomen met drie overtuigende zeges en staat inmiddels op de vijfde plaats in de zondag 2e klasse L. De Mondkers lijken de laatste weken dan ook niet te kloppen en aanstaande zondag moet Zuidwolde het volgende slachtoffer worden. Geen onmogelijke opgave gezien de stand op de ranglijst, waar Zuidwolde een dertiende plaats in neemt. Aan de andere kant is ook Zuidwolde gebaat bij de punten om uit de gevarenzone te komen. Als Valthermond weet te winnen dan komt het op twee punten van nummer vier Stadskanaal en dan staat het ook niet eens zo gek ver meer af van de top drie. En laat volgende week nou net de Kanaalstreekderby tussen Stadskanaal en Valthermond op het programma staan. Valthermond weet dus wat het zondag in eigen huis moet doen.

EEC – Buinen

Een Kanaalstreekderby in de zondag 5e klasse E.  Bijna een burentwist, gezien beide sportparken slechts iets meer dan vijf kilometer uit elkaar liggen. Al is de derby tegen Buinerveen natuurlijk de echte burentwist voor Buinen. Niettemin is de wedstrijd tussen EEC en Buinen ook een echte derby, die niet verloren mag worden. EEC kende een niet al te beste eerste seizoenshelft en ook na de winterstop is men stroef gestart. Alle drie de competitiewedstrijden gingen verloren. Buinen kwam beter voor de dag na de winterstop en hield vorige week knap koploper Alteveer op een gelijkspel. De Buunerberen zullen dan ook met vertrouwen afreizen naar sportpark De Dillen. Aan de andere kant zal EEC het tij snel willen keren en treft het met Buinen daarin misschien wel de ideale tegenstander voor.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaterdagvoetbal 20 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag 20 mei op het programma staan.

Programma zaalvoetbal 19 oktober

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vandaag gespeeld worden.