Nieuw Buinen opnieuw met lege handen tegen WVV

Nieuw Buinen had zondag zeker kansen tegen WVV, maar verloor uiteindelijk nipt.

Nieuw Buinen heeft ook het tweede thuisduel tegen WVV niet weten te winnen. Waren de Winschoters vorige keer nog met 0-8 te sterk, dit keer werd het slechts 1-2. En daarmee deed de thuisploeg zichzelf tekort, dat zeker kansen had op een beter resultaat deze middag.

Vooraf was er al veel gezegd en geschreven over deze wedstrijd. Het draaide allemaal om aanvaller Jeroen Buurke, die destijds vijf keer scoorde in de 0-8 zege voor WVV. De spits bleek echter niet speelgerechtigd en dus moest het duel worden overgespeeld. Opnieuw was het een oud-spits van Nieuw Buinen, die deze middag de thuisploeg de das om deed.

Vrije trappen

De start van de bezoekers was bemoedigend te noemen, want al na een viertal minuten spelen lag de bal achter Nieuw Buinen-doelman Rick Knigge. Martijn Drent schoot de bal van grote afstand uit een vrije tap binnen. Niet veel later kwam ook de gelijkmaker tot stand uit een vrije trap. Thijs Hateboer schoot vanaf randje zestien de bal feilloos binnen: 1-1.

Enorme kans

1-1 was tevens de ruststand, waarna Nieuw Buinen in de tweede helft op voorsprong had moeten komen. Robert Tieks mistte echter een niet te missen kans en verzuimde daarmee om zijn ploeg op een voorsprong te brengen. Even later was het wel WVV dat scoorde en opnieuw was Drent de gevierde man. Uit de draai schoot de spits raak: 1-2.

Met een alles of niets offensief probeerde Nieuw Buinen nog voor de gelijkmaker te gaan, maar die zat er niet meer in. WVV had er nog 1-3 van kunnen maken vanaf de stip, maar Martijn Delger zag zijn poging uit het doel worden geranseld door doelman Knigge.