SJS sluipt richting de top na zege op FDS

SJS is in vorm en won ook op bezoek bij FDS.

Foto Brigitte de Wijk: Ronald Zuidema, maker van de 0-1, schermt de bal af van zijn tegenstander.

SJS doet weer volop mee in de strijd om de prijzen in de 4e klasse E. Dat is de conclusie, die getrokken kan worden na de uitstekende overwinning op FDS uit Havelterberg. Op deze inhaalzaterdag konden de mannen van trainer Otto Halmingh volledig de aansluiting terugvinden met de top en een belangrijke stap zetten in de strijd om de tweede periode. En zo geschiedde, het werd 1-4.

Het begin van de wedstrijd was direct boeiend. In de eerste vijf tot tien minuten waren het vooral persoonlijke fouten die zorgden voor grote mogelijkheden tot een openingstreffer aan beide kanten. Deze viel echter niet en daar verbaasde eigenlijk iedereen langs de lijn zich over. Het zorgde in ieder geval voor een vermakelijke openingsfase op een moeilijk bespeelbaar veld.

Voor rust beslist

In de 22e minuut was het dan wel raak voor de Knoalsters. Na een uitstekend opgezette aanval legde spits Springer de bal panklaar voor Zuidema, die beheerst de bal in de verre hoek schoot: 0-1. Gezien het spelbeeld een fijne opsteker, want het balletje had ook zo de andere kant op kunnen vallen. SJS kreeg meer grip en zette FDS regelmatig op eigen helft onder druk, maar zag de tegenstander ook af en toe gevaarlijk eruit komen. Het was met name te danken aan doelman De Jonge, die vandaag een uitstekende wedstrijd keepte. Kort na de openingstreffer kwam SJS goed door over de linkerflank. De voorzet werd onreglementair geblokt via een arm en zo legde de scheids de bal op de stip. Aanvoerder Rijkens klaarde dit klusje beheerst en zo kwam SJS in de 25e minuut op een comfortabele 0-2 voorsprong.

In de fase erna viel er aan beide kanten weinig spannends voor de goals te noteren en ontspon zich met name een strijd op het middenveld. SJS hield zich prima staande en richting het einde van de eerste helft leek de voorsprong onbedreigd. SJS wist deze zelfs nog uit te breiden naar 0-3. Springer ving een afgeslagen corner op, kapte naar zijn linkerbeen en schoot de bal beheerst en met de nodige precisie in de linker benedenhoek

Geconcentreerd SJS

FDS probeerde in de tweede helft van meet af aan druk te zetten, maar had vaak moeite met haar eigen veld en wist weinig dreigend te worden. SJS bleef geconcentreerd spelen en hield de druk naar voren. Hierdoor kwam het er af en toe aardig uit. Zo ook in de 57e minuut. Via een prima opzette aanval over de rechterflank tussen Springer en Bruining legde laatstgenoemde de bal breed op Springer, die zijn tweede van de middag liet noteren. Een 0-4 voorsprong en een ‘Vorentscheidung’, zoals onze Oosterburen zouden zeggen.

Dat FDS nog een eretreffer liet aantekenen in de 73e minuut was louter voor de statistieken. In het laatste kwartier viel er nog een goal, maar die werd door de leidsman (onterecht) afgekeurd. Had deze geteld, dan was het wellicht nog spannend geworden, alhoewel Tom Timmer de 5e ook op zijn schoen had. Hij schoot op de lat. FDS en de scheidsrechter werden door de beslissing van de afgekeurde goal absoluut geen vrienden voor het leven en dat kostte zo maar een aantal gele kaarten. Het mocht de pret bij SJS echter niet drukken. De overwinning zat in de tas en dat met overtuigende cijfers.

Foto’s Brigitte de Wijk: FDS – SJS