Valthermond bindt ook Zuidwolde aan de zegekar

Valthermond zette de zegereeks voort en lijkt klaar voor de kraker tegen Stadskanaal.

Valthermond blijft het na de winterstop uitstekend doen. Nu werd Zuidwolde met een 5-2 nederlaag terug naar huis gestuurd. Mochten er al punten van kritiek zijn, dan moet het al op het lang uitblijven van de openingstreffer zijn. Net als een week eerder tegen Beilen moest het publiek wachten tot kort voor rust voordat de voorsprong daar was. Verder incasseerde Joost Schrik de eerste tegentreffers van dit jaar.

De voorsprong had er al veel eerder kunnen zijn. Binnen de minuut al belandde een voorzet van Rick Schlimback voor de voeten van Jesper de Graaf, maar de linkerspits mistte met zijn chocoladebeen. Verder kopte Tom Meijers evenals Demy te Velde voorlangs. Verder trof Te Velde een drietal keren een uitstekende doelman Van der Weide op zijn pad. Zuidwolde probeerde het een paar keer van afstand zonder Schrik echt te verontrusten.

Eigen doelpunt

Zoals gezegd, viel de openingstreffer kort voor de pauze. Demy te Velde was op zoek naar Rick Schlimback, maar Zuidwolde verdediger Bas Hempen was zo vriendelijk om de bal al in eigen doel te tikken. Een kwartier na de pauze besliste de ingevallen Luuk Kenter het duel. Zijn schot werd door de ongelukkige Hempen van richting veranderd en Van der Weide was wederom kansloos. Vijf minuten later was het pleit helemaal beslecht. Alwin Braakman tikte een voorzet van Te Velde binnen.

Niet in paniek

Hierna verslapte de concentratie aan Valthermond zijde en dat straften de bezoekers direct af. Martijn Spijkerman verschalkte Jesper de Graaf en liet Schrik kansloos. Paniekerig werd het nooit, want binnen no time zette Te Velde de marge weer op drie. Nadat Erik Jan Veerbeek naast had gemikt en De Graaf te hoog mikte profiteerde Zuidwolde opnieuw van een defensieve onoplettendheid. Stef Raben tikte binnen. In de slotfase zag Dion van der Laan een voorzet pardoes binnen waaien waardoor de einduitslag met 5-2 bezegeld werd.

Kanaalstreekderby

De Kanaalstreekderby van volgende week beloofd dus een echte kraker te worden. Valthermond is Stadskanaal tot op twee punten genaderd en beide teams zijn dit jaar nog ongeslagen. Naast de eer staat ook het meedoen om de prijzen nadrukkelijk op het spel.  

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV na rust langs Valther Boys

Voor NWVV wachtte nog één bekerwedstrijd, tegen Valther Boys. Doordat beide ploegen nog puntloos ...