Robbert Pals: “Stadskanaal houdt de punten in eigen huis tegen Valthermond”

Robbert Pals vindt dat Stadskanaal er goed voor staat en ziet zijn elftal de Kanaalstreekderby winnen van Valthermond.

Sinds jaar en dag komt Robbert Pals uit voor SC Stadskanaal. Enkel een tussenpauze van drie jaar, wegens studie in Brabant, speelde Pals niet voor het vlaggenschip. Inmiddels is Pals een vaste kracht in de hechte defensie van SC Stadskanaal. Pals wil met zijn ploeg zo lang mogelijk meedoen voor de bovenste plekken.

De 29-jarige verdediger is van mening dat zijn elftal boven verwachting presteert. Vorig seizoen speelde Stadskanaal een jaargang met twee gezichten. Voor de winterstop stonden de blauwhemden gedeeld bovenaan, maar daarna werd er slechts twee keer gewonnen. Pals is op zijn hoede, maar de huidige klassering smaakt ook naar meer: “we staan op dit moment op een keurige derde plaats qua verliespunten. De komende vier wedstrijden gaan uitwijzen hoe ver we kunnen en mogen kijken. Win je ze alle vier, dan doe je mee om de titel. Verspeel je teveel punten, dan moet je nog hard knokken voor nacompetitie naar de eerste klasse. Voor ons is het doel zolang mogelijk mee te blijven doen voor de bovenste plekken, waarbij het behalen van de nacompetitie het minimale doel moet zijn.”

Hecht collectief

Pals stipt het collectief als wapen van SC Stadskanaal aan. “De sfeer in het elftal is op dit moment gewoon goed. Dit heeft natuurlijk te maken met de goede uitslagen, maar ook met het feit dat de kern van dit elftal al jarenlang met elkaar samenspeelt. Iedereen kent elkaars kwaliteiten en weet wat we van elkaar kunnen verwachten. Onze achterhoede speelt al jaren samen met daarachter een keeper die naar mijns inziens te goed is voor de tweede klasse. Op het middenveld staat een stevig blok waar ploegen moeilijk doorheen komen. Voorin hebben wij veel individuele klasse. De spelers hebben altijd dreiging en zijn niet egoïstisch, maar denken ook in het teambelang.”

Rooskleurige toekomst

Met én door zijn ervaring kent Pals zijn taak: het veroveren van de bal en voetballend het middenveld of de spitsen bedienen. Daarnaast heeft hij ook een kijk op de toekomst van zijn club. “Ik denk dat de toekomst er prima uitziet voor SC Stadskanaal. Momenteel staan er twee A-junioren (Roy Tolner en Wessel Klijnstra) bij ons in de basis die nu al het verschil maken. Ook spelers als Jeffrey Bakker, Sten Vos, Martijn van der Goot en Niek van der Woude zijn nog jong en moeten gewoon nog een aantal jaren bij Stadskanaal blijven voetballen. Wanneer dat het geval is, dan is de stap naar de eerste klasse niet heel ver weg.”

Spannende wedstrijden

Aanstaande zondag staat voor SC Stadskanaal de derby met Valthermond op het programma. “De wedstrijden tegen Valthermond zijn altijd spannend. Het voetbal is niet altijd goed, maar de strijd is er niet minder om. We hebben natuurlijk weinig geheimen voor elkaar. De spelers kennen elkaar redelijk goed en weten wat elkaars kwaliteiten zijn. Ik denk dat het een gezonde concurrentiestrijd is, waarbij ook beide supportersgroepen prima met elkaar overweg kunnen. Valthermond is het jaar natuurlijk goed begonnen, maar ook wij zijn nog ongeslagen dit jaar. Gebaseerd op de vorige onderlinge wedstrijd (2-2 in de laatste minuut) en het feit dat wij thuis spelen, verwacht ik dat wij de drie punten in Stadskanaal kunnen houden. Uitslag 3-1.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Kevin Hemmes: “Concurrentie houdt ons scherp”

Na enkele donkere jaren bij Gasselternijveen, waarin de rood-witten onderin de vijfde klasse bivakkeerden, ...

Jordy Oost: “Nieuw Buinen gaat meedoen om de prijzen.”

Interview met Jordy Oost, die afgelopen seizoen het Kanon van de Kanaalstreek werd en ...