Jesper de Graaf: “Valthermond gaat er alles aan doen om de drie punten mee te nemen uit Stadskanaal.”

Jesper de Graaf ziet kansen voor Valthermond in de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal en gaat er vanuit dat zijn ploeg de drie punten kan mee nemen.

Valthermond is ijzersterk uit de winterstop gekomen en wist alle vier de duels in het nieuwe kalenderjaar tot nu toe te winnen. Daardoor zijn de Mondkers opgeklommen naar plaats vijf op de ranglijst achter nummer vier Stadskanaal. En laat zondag nou net de Kanaalstreekderby op het programma staan. De winnaar zal aan kunnen haken bij de top drie, de verliezer zal een pas op de plaats moeten maken.

Jesper De Graaf ziet zeker kansen voor Valthermond en heeft wel een verklaring voor de goede prestaties: “Ik denk dat het trainingskamp ons goed heeft gedaan en dat we als groep nog hechter zijn geworden. We willen voor elkaar werken en voor de winterstop hadden we ook niet helemaal het geluk aan onze zijde en dat is nu vaak wel zo. Balletjes die er voor de winter niet ingingen, die gaan er nu wel in, maar dat dwing je natuurlijk ook zelf wel een beetje af.”

Makkelijk scoren

Toch plaatst de aanvaller wel een kanttekening bij de winstpartijen. “Het waren ook niet de moeilijkste tegenstander waar we tegen gespeeld hebben, maar aan de andere kant moet je daar ook gewoon de punten tegen pakken. De komen wedstrijden zijn erg belangrijk en kunnen we echt zien of we mee blijven doen of dat we moeten afhaken.”

Wat opvalt aan de uitslagen van Valthermond is het aantal doelpunten dat gescoord wordt. De laatste vier wedstrijden werden er gemiddeld steeds vier doelpunten per wedstrijd gemaakt, een fors aantal. Volgens De Graaf is dat te danken aan de trainer. “Onze trainer, Albert Koops, heeft voorin een wijziging aangebracht. Demy te Velde speelt nu in de spits en Erik Jan Veerbeek erachter op 10 en dat pakt goed uit voor ons. De doelpunten komen nu een stuk makkelijker dan voor de winterstop.”

Top vier in het vizier

Door de goede serie is ook de top vier in het vizier gekomen van Valthermond en dus is de vraag of de Mondkers nog mee kunnen strijden om de prijzen. De flankspeler denkt dat, dat wellicht iets te hoog gegrepen is. “We moeten met beide benen op de grond blijven staan en niet te snel kijken naar de titel. Maar als we van Stadskanaal winnen dan staan we vierde en kunnen we het misschien Dalfsen en Lemelerveld nog moelijk maken. Maar aan de andere kant hebben we nog geen 1e klasse waardig elftal, dus we zitten ook niet heel erg te springen om de titel. Maar als alles zo blijft lukken, wie weet.

Mooie en zware wedstrijd

Zondag wacht dus de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, een ploeg die na de winterstop ook in goeden doen is, maar dat verbaast De Graaf niet echt. “Stadskanaal heeft een goede ploeg met een hele hoop jeugd, dus die zijn wel een beetje aan hun stand verplicht om mee te doen om de titel in de 2e klasse.”

De Graaf kijkt dan ook uit naar de confrontatie met de Knoalsters en verwacht een mooie derby. “Het gaat een mooie wedstrijd worden. Wie wint haakt aan, wie verliest haakt af. Bovendien is het een derby, zo’n wedstrijd is wel altijd wat specialer en bovendien zijn de belangen erg groot. De winnaar kan mee blijven doen om de titel, want ook de top drie krijgt nog zware tegenstanders waar ze punten tegen kunnen laten liggen.”

Drie punten meenemen naar Valthermond

De Graaf heeft vertrouwen in een goede afloop voor Valthermond, al verwacht hij wel een zware wedstrijd. “Stadskanaal is ook goed bezig en wij dus ook, dus het zou mooi zijn als beide ploegen dat zondag kunnen laten zien. De laatste keren was het niveau niet heel hoog. Toch denk ik dat wij een goede kans maken en wij gaan er alles aan doen om die 3 punten mee naar Valthermond te nemen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Zou er bij iedere voetbalclub in de Kanaalstreek een speler als Victor van der ...

Franck Middelkamp wil belangrijk en succesvol zijn bij Nieuw Buinen

Ook dit seizoen speelt Franck Middelkamp weer in het oranje. Niet bij WKE in ...

Anne Sybesma: “Alleen als collectief is SJS sterk”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...