Voorbeschouwing speelronde 17 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 17 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – Valthermond

Al veel geschreven en gezegd de afgelopen week over deze wedstrijd en de messen zullen dan ook wel geslepen zijn bij beide elftallen. Een Kanaalstreekderby met grote belangen voor beide teams, die goed begonnen zijn na de winterstop. Zowel Stadskanaal als Valthermond is nog ongeslagen en zijn terug te vinden op de vierde en vijfde plaats van de ranglijst in de zondag 2e klasse L. En de ploegen erboven zijn niet gek ver weg en dus zal de winnaar uitstekende zaken doen. Wie gaat er aanhaken en wie gaat er afhaken, dat zal de grote vraag zijn. Het kan wel eens een uitermate boeiende Kanaalstreekderby gaan worden.

Weerdinge – FC Ter Apel ‘96

Een lastige uitwedstrijd op het programma voor de nummer twee van de ranglijst. Eveneens eens een derby, maar voor Ter Apel is het vooral zaak om het goede gevoel van de eerste seizoenshelft weer terug te krijgen. Het speelde nog maar een wedstrijd na de winterstop en die ging verloren tegen Protos. Ook de laatste wedstrijd voor de winterstop ging verloren en wel tegen Musselkanaal. Willen de Ter Apelers in het spoor blijven van koploper EMMS, dan zullen de punten mee moeten worden genomen uit Weerdinge. Geen gemakkelijke opgave, want de Weerdingers zijn goed uit de winterstop gekomen en staan slechts vier punten achter op Ter Apel. Een derby met de nodige belangen voor beide elftallen.

HOC – SPW

HOC – SPW, oftewel de koploper tegen de hekkensluiter van de zondag 4e klasse D. HOC heeft inmiddels een straatlengte voorsprong op de concurrentie en lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan. Voor SPW is het tot nu toe een tegenvallend seizoen, iets wat de Knoalsters van tevoren niet hadden verwacht. SPW kan de punten dan ook goed gebruiken in de strijd tegen degradatie, maar de vraag is of er daadwerkelijk wat te halen valt in Odoorn. Vooral in eigen huis lijkt HOC een niet te kloppen ploeg en dus is het de vraag of SPW de scoringsdrift van de thuisploeg kan stoppen en voor een stuntje kan zorgen.

Pekelder Boys – Alteveer

In de zondag 5e klasse E trok Veelerveen zich afgelopen week terug, waardoor de ranglijst door elkaar werd geschud. Voor Alteveer maakte het niet heel veel uit, want de koploper heeft nog altijd een riante voorsprong op de concurrentie. Daarbij wel gezegd dat Alteveer al twee wedstrijden meer speelde en dus het gaatje nog verkleind kan worden mits de concurrentie de inhaalwedstrijden wint. Pekelder Boys is terug te vinden in de middenmoot, maar heeft de subtop zeker nog in het vizier. Daardoor kan het nog altijd strijden voor een nacompetitieplek en bovendien zal het in de derby tegen Alteveer net wat extra’s willen geven. Het beloofd dan ook geen gemakkelijke middag te worden voor koploper Alteveer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV verliest kelderduel van Veelerveen

Veelerveen bleek de sterkste in het kelderduel met JVV en zegevierde uiteindelijk verdiend.

Stand zondag 5e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse D.

Voorbeschouwing op de zondagwedstrijden

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.