Borger weet eindelijk weer wat winnen is na zege op Nieuw-Balinge

Borger mocht eindelijk het zoet der overwinningen weer eens proeven.

Op 19 mei 2018 won SV Borger met 2-1 van Lycurgus. Sindsdien moesten de groenhemden tweehonderdvierennegentig dagen wachten op de volgende competitieoverwinning. Maar liefst veertien wedstrijden stond de ploeg van Arne Joling droog. Tot afgelopen zaterdag! Op bezoek in Nieuw Balinge kon er eindelijk weer een driepunter gevierd worden. Een grote opluchting voor de spelersgroep en reden voor een polonaise op de terugweg in de bus. Het mocht! Borger liep twee punten in op concurrent MSC en verkleinde het gat daarmee tot vijf punten. Een klein stapje richting ontlopen van rechtstreekse degradatie dus. Voor de moraal kan dit echter weleens een reuzensprong zijn!

Good-old Mark Wolters

Slechts twaalf fitte spelers uit de eigen selectie had Joling op vrijdagavond op papier staan. Niet bepaald een luxepositie voor de oefenmeester van de hekkensluiter van de 4e Klasse E. De selectie werd aangevuld met routinier Ronald Bulthuis en JO19-1 speler Dévi van Klinken. Op zaterdagochtend meldde doelman Edwin Haandrikman zich ook nog eens ziek af. De 46-jarige assistent-trainer Mark Wolters offerde zich op, hij zou de positie onder de lat innemen. Met een onsje meer en een enkel die de APK bij lange na niet meer doorstaat, bewees de ‘good-old’ desondanks nog steeds van grote waarde te kunnen zijn. De complimenten na afloop vanuit beide kampen waren meer dan terecht!

Rood voor Van Zwol

De beginfase was duidelijk voor thuisploeg Nieuw Balinge. Een kans gevolgd door twee gevaarlijke corners konden al direct genoteerd worden. De tweede hoekschop werd pas ternauwernood gekeerd door Wolters. Protesten van de Nieuw Balingers, die aan een goal dachten, werden gedecideerd weggewuifd door de goed leidende scheidsrechter Hein. In de derde minuut was het wel raak. De thuisploeg kwam op 1-0 en Borger moest wederom in de achtervolging. Dat deed het deze keer goed. Joling dirigeerde de razendsnelle Calvin Beijering naar de voorhoede, wat direct resulteerde in kansen voor de groenwitten. De gelijkmaker hing al snel in de lucht. De manier waarop deze viel was enigszins gelukkig. Björn Everts krulde in de 11e minuut een corner in één keer over de doelman tegen de netten. In de periode die volgde bleven de gasten het gevaarlijkst. De 1-2 van Mylan Beijering, na een heerlijke dieptepass van Melvin Ottens, was dan ook niet meer dan terecht. Toen doelman Gerard van Zwol van de thuisploeg tien minuten voor rust tegen een volkomen terechte rode kaart aanliep leek het pleit beslecht. Toch was dit geenszins het geval. Borger vergat vanaf dat moment te voetballen en liet daarmee het tiental van Nieuw Balinge weer in de wedstrijd komen.

Borger oogst

Dit laatste zette zich in het begin van het tweede bedrijf door. De thuisploeg voerde de druk op en Borger kwam geen moment in de buurt van hun gelegenheidsdoelman. Na een kleine tien minuten werd de stand weer gelijk getrokken. In de minuten die volgden zat er zelfs nog meer in voor de tien van Nieuw Balinge. Ze wisten Wolters echter geen derde keer te passeren. Zo zag het thuispubliek de krachten bij hun helden langzaam wegvloeien. Voor de bezoekers was dit het moment om te gaan oogsten. Eindelijk wisten ze te profiteren van de overtalsituatie. Calvin Beijering glipte langs de ver uitgekomen doelman en schoof beheerst binnen. In de negentigste minuut was het slotakkoord voor zijn broertje Mylan Beijering, die de allesbeslissende 2-4 kalm in het hoekje legde. Wat restte was het debuut van Dévi van Klinken. Joling gunde de jongeling nog enkele minuten als blijk van waardering voor het feit dat hij er voor zijn club was.