Gieterveen doet goede zaken met zege op Amboina

Gieterveen pakte drie belangrijke punten op bezoek bij Amboina.

In een onderling duel tussen twee degradatie kandidaten heeft Gieterveen op bezoek bij Amboina goede zaken gedaan. Beide ploegen wisten in de eerste periode de minste punten te verzamelen, maar zijn in 2019 goed op dreef. Gieterveen wist dit jaar al 6 punten uit 3 wedstrijden te behalen en Amboina was in dit jaar zelfs nog ongeslagen. Twee ploegen die dus graag zo snel mogelijk bij de onderste drie plekken vandaan komen.

Al vroeg in de wedstrijd konden de bezoekers op voorsprong komen. Dennis Smit kwam door over de linkerflank en gaf voor op van der Veen, die de bal maar half raakte en daarmee een opgelegde kans verloren zag gaan. De intenties van de Gieterveners waren dan ook duidelijk, de tegenstander continu onder druk houden. Amboina kwam er geen moment aan te pas en ondanks dat Gieterveen geen grote kansen kreeg was het continu dreigend voor de goal van de thuisploeg.

Spekglad veld

Door de flinke regenval was het veld spekglad en dat maakte dat de eindpass vaak net iets te hard was om tot opgelegde kansen te komen. Na een klein half uurtje kwamen de Gieterveners toch op voorsprong. Na een goede aanval door het centrum tussen van der Veen en Drent kwam de bal voor de voeten van Bakker. Zijn schot werd nog geblokt, maar kwam daarbij hoog voor de goal terecht. Bert Kupers was er als de kippen bij en werkte de bal met zijn knie tegen de netten. Amboina werd aan de eindfase van de eerste helft ook iets dreigender, maar meer dan een schot voorlang van zo’n 20 meter van de goal van Lugtenborg kwam het eigenlijk niet.

Vizier niet op scherp

In de tweede helft was het wederom Gieterveen dat de thuisploeg het voetbal onmogelijk maakte. Met veel strijd en druk op de bal kreeg Amboina geen poot aan de grond en kon het de voorsprong al snel vergroten. Echter, het waren de voorwaartsen die het vizier vandaag niet op scherp hadden. Zowel Bakker als van der Veen hadden een paar goede mogelijkheden om de trekker over te halen, maar schoten vaak te wild om het de keeper moeilijk te maken. Halverwege de tweede helft werd de score toch verdubbeld. Deze keer werd Bakker door het centrum vrij gespeeld en had hij alle tijd om de bal voor te geven. Zijn voorzet leek in eerste instantie niet op maat, maar doordat de keeper geen vat kreeg op de bal kon Drent bij de tweede paal geheel vrij inschieten. Amboina ging daarna maar met een extra aanvaller spelen, maar wist op een kleine mogelijkheid na niet gevaarlijk te worden. Aan de andere kant waren wederom van der Veen, Ramcharan en Smit dichtbij een goal, maar lieten zij het na om aan het doelsaldo te werken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Kansen dun gezaaid bij gelijkspel tussen Beilen tegen Valthermond

De klad lijkt er een beetje in te zitten bij Valthermond, dat opnieuw weer ...

Ongenadig Ter Apel slacht Eext af

Eexter ossen die als makke lammetjes naar de slachtbank gaan. Dat was het geval ...