SJS doet uitstekende zaken met zege tegen Tiendeveen

SJS blijft maar winnen en heeft de tweede periode voor het grijpen.

Foto Brigitte de Wijk: Arwen de Koe wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met de openingstreffer.

SJS heeft uitstekende zaken gedaan met de 1-2 zege in en tegen Tiendeveen. In de zware weersomstandigheden trok het uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning over de streep, waardoor de tweede periode voor het grijpen ligt. Eveneens is SJS weer helemaal terug in de race om het kampioenschap.

Na het eerste fluitsignaal ontspon zich een boeiend duel dat met name beïnvloed werd door de weersomstandigheden. SJS kwam voorzichtig en aftastend uit de startblokken en al gauw was merkbaar dat Tiendeveen over enkele balvaardige en snelle voetballers beschikte, die het de verdediging van SJS nog weleens lastig konden gaan maken. Het bleef bij wat speldenprikken voor beide doelen, maar tot een echte kans kwam het nog niet.

Prachtige goal

Tot de 12e minuut aanbrak. Een echte kans kon het niet eens worden genoemd, maar toch twijfelde De Koe geen moment toen hij vanaf 18 meter een afgeslagen bal op de voet nam. Met een prachtige krul verdween de bal in de rechterbovenhoek. Een prachtige goal en een dito opsteker voor de ploeg: 0-1.

Ook Tiendeveen liet zich niet onbetuigd, maar doelman De Jonge en zijn verdediging hielden het hoofd koel bij enkele hachelijke situaties voor het Knoalster doel. Met name jongeling Bruining speelde vandaag een uitstekende wedstrijd. Snel, sterk en onvermoeibaar.

Extreme weersomstandigheden

Inmiddels viel de regen gestaag uit de hemel en dat maakte het spel er in totaliteit niet beter op. Toch was het op slag van rust Jan Springer, die met zijn karakteristieke actie zichzelf vrij speelde, maar de bal net over de goal zag vliegen. Zo bleef het bij de krappe 0-1 voorsprong en zocht iedereen maar snel de warme kleedkamers en kantine op.

De weersomstandigheden werden er niet beter op, het begon harder en harder te waaien en dat werd in de tweede helft een extra tegenstander van SJS dat de wind vol tegen had. De ene naar de andere bal kreeg zeer bijzondere effecten en waaide net zo hard terug, dan dat deze vooruit werd gespeeld. Tiendeveen zag haar kans schoon en voetbalde met volle pressie vooruit. Toch was het ook voor hen moeilijk de bal fatsoenlijk te spelen, want menig bal was te hard of waaide zo over de achterlijn.

Beide ploegen creëerden daardoor weinig, maar gevaarlijk bleef het wel. Vooral van de kant van Tiendeveen. SJS had niet zomaar gewonnen en moest soms alle zeilen bijzetten. Echter was de teamspirit uitstekend en bleef iedereen voor elkaar vechten. Mooi om te zien was dan ook de uitbreiding van de voorsprong. Na een spaarzame goede aanval over rechts werd de bal panklaar gelegd voor goalgetter Springer. Deze laatste schoof de bal beheerst binnen, 0-2 en wat lucht voor SJS. Althans, dat was van korte duur.

Spannend slot

In de eerste aanval over links van Tiendeveen werd de bal de zestien ingepompt en gedragen door de wind zeilde deze zo in de verre bovenhoek. Doelman De Jonge was kansloos en binnen de minuut stond het alweer 1-2. Een domper voor SJS. Tiendeveen tankte nog een portie zelfvertrouwen en ging vol op jacht naar de gelijkmaker.

Het spel verhardde, er werd meerdere keren gevraagd om een strafschop aan de kant van Tiendeveen en SJS kwam daarbij goed weg. Andersom deed SJS te weinig met de geboden ruimte en was het te gehaast in de tegenstoot. Rijkens legde nog eens aan, maar mikte te hoog. Oosting en De Koe vonden elkaar ook niet. Tiendeveen bleef aandringen en in de ‘dying seconds’ redde De Jonge een knap schot en vloog een corner vlak voorlangs. Alles was SJS een warm hart toedroeg was dan ook blij met het laatste fluitsignaal. De winst was binnen!

Foto’s Brigitte de Wijk: Tiendeveen – SJS

https://photos.google.com/share/AF1QipP16jfQSh3rj9WFC07LhAOpatd1Q-x7ippKQV5ig8icN0RBtIwB3ltrvTumKPqNew?key=TVZ3UGF6NEt6TnVVQVY0WFU1dnZSa0JwTDlTZE1n

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma oefenduels zaterdag 4 januari

Een overzicht van de oefenduels die voor vandaag op het programma staan.

Programma zondag 13 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag op het programma staan.

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E na speelronde 1.