Stadskanaal wint weinig verheffende Kanaalstreekderby van Valthermond

Zowel Stadskanaal als Valthermond konden het publiek niet echt boeien, Stadskanaal zegevierde uiteindelijk in de Kanaalstreekderby.

Foto: Wessel Klijnstra (Stadskanaal) kan simpel de 1-0 binnen tikken na een blunder van Valthermond-doelman Joost Schrik, ook Dion van der Laan (links, Valthermond) kan niet meer ingrijpen.

Uiteraard klonk er na afloop van de derby woest overwinningsgezang in de kleedkamer van Stadskanaal. De thuisclub won met afgetekende cijfers (3-0) de oh zo belangrijke wedstrijd tegen Kanaalstreekgenoot Valthermond. De overwinning was ook zeker terecht, geen discussie mogelijk, maar de echte voetballiefhebber kreeg het niet warm van het getoonde spel. De echte diehards die het uithielden tot de 90e minuut werden nog beloond met het hoogtepunt van de wedstrijd toen Jeffrey Bakker een voorzet van Jelmer Valk binnen volleerde.

Rood omcirkeld stond de wedstrijd op de agenda’s. Twee ploegen die dit jaar nog ongeslagen waren en voor beide gold dan ook meedoen of afhaken voor de prijzen.

Teveel spanning

Misschien stond er wel te veel spanning op, want de spelers hadden over het algemeen meer ruzie met de bal dan dat die liefdevol behandeld werd. Valthermond hanteerde uitsluitend de lange bal waardoor topschutter Demy te Velde eigenlijk over de hele wedstrijd geen enkele bespeelbare bal kreeg. Bovendien werd de aanvaller uitstekend bespeeld door het centrale duo Oosting/Tolner. Stadskanaal probeerde in iedere geval nog te voetballen, maar ook de thuisclub grossierde in balverlies en bleken ook niet in staat om hun topscoorder in kansrijke positie te krijgen. Een van de weinige mogelijkheden kwam dan ook uit een corner die door Niek van der Woude op de lat werd geschoten.

Klassieke blunder

Tekenend voor de wedstrijd was de wijze waarop de thuisploeg op voorsprong kwam. De jarige Joost Schrik leek een voorzet eenvoudig op te pakken, maar de doorgaans zo betrouwbare doelman produceerde nu een klassieke blunder. De bal glipte door zijn benen voor de voeten van Wessel Klijnstra, die alleen maar binnen hoefde te schuiven. Dat in de aanloop naar de treffer een overtreding van Jeffry Bakker op Erik Jan Veerbeek plaats vond, was scheidsrechter Alberts ontgaan. Het commentaar hierop van Valthermond trainer Albert Koops ontging de leidsman echter niet. Koops mocht op de tribune plaats gaan nemen.

Rood voor Braakman

Ook na de pauze was er van goed voetbal geen sprake, maar wederom scoorde Stadskanaal. De Valthermond-defensie werkte niet goed weg en Martijn van der Goot vond de ruimte bij de tweede paal. Kort daarop ontving aanvoerder Alwin Braakman zijn tweede gele kaart en was de wedstrijd gespeeld, hoewel de bezoekers hierna eigenlijk hun beste periode hadden. Jesper de Graaf slingerde nog enkele voorzetten voor het domein van Royce Geerlings. Echt gevaar leverde dit echter niet op waarna in de slotminuut dan nog de treffer van Bakker te bewonderen viel.

Valtermond-trainer Koops was na afloop uiteraard teleurgesteld: “Juist vandaag spelen wij onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We hebben geen moment gevoetbald en hadden ook nergens recht op.”

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Valthermond

https://photos.google.com/share/AF1QipNV5-hMe-iwoLRRmjDQrff4tXD-6Yl6-dlVfJtl2nCD7VRlSwUV_BvsiVWcV-K3lg?key=b3kyaTBzTzB2UzlkR2pXSDVMSlVUU0I2M29kZ1Zn

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Samenvatting: Hoogeveen eenvoudig langs Borger

Borger kon zaterdag geen vuist maken tegen het hoger geklasseerde Hoogeveen.

JVV fors onderuit tegen KSC

"Verliezen van de aanstaande kampioen is geen schande", aldus JVV-trainer Johannes Schoenmaker. Volgens de ...

Fotoverslag: DSC ’65 – SC Stadskanaal

SC Stadskanaal kende vandaag weer een makkelijke middag. Staartploeg DSC ’65 werd opgerold: 0-7. ...