Voorbeschouwing speelronde 15 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 15 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger – SCN

Borger proefde afgelopen speelronde eindelijk weer eens het zoet der overwinningen. Na veertien wedstrijden in de competitie boekte het eindelijk de eerste zege. In Nieuw-Balinge werd er met 2-4 gewonnen, waardoor het puntenaantal meer dan verdubbelde van twee naar vijf. Daardoor gloort er voor de groenhemden weer hoop aan de horizon, dat de achterstand naar MSC verkleinde tot vijf punten. Met nog acht wedstrijden te gaan lijkt er dus nog wat mogelijk. Al wachten er de komende twee weken wel pittige opgaven met tegenstanders als SCN en Vitesse ’63. Aanstaande zaterdag komt dus eerst de ploeg uit Nieuwlande op bezoek. Dat won de afgelopen speelronde van Onstwedder Boys, waardoor het nog kans heeft in de kampioensrace. Het verschil met koploper Vitesse is slechts vier punten. De ploeg uit Nieuwlande heeft dus alles nog om voor te spelen. De heenwedstrijd werd een nipte 2-1 overwinning van SCN, dat destijds met tien man wist te winnen. Borger zal ongetwijfeld vertrouwen hebben geput uit de zege tegen Nieuw-Balinge en SCN het vuur aan de schenen willen leggen. De vraag is dan ook of de goede lijn kan worden doorgetrokken of SCN toch nog een maatje te groot blijkt.

SJS – Vitesse ‘63

SJS is momenteel de ploeg in vorm in de vierde klasse E. De Knoalsters hebben zich de laatste weken van een uitzichtloze situatie positie op de ranglijst naar een kansrijke situatie op de ranglijst geknokt. SJS staat momenteel vijfde op de ranglijst, maar heeft slechts een achterstand van vier punten op koploper Vitesse ’63. En de ploeg uit Koekange is uitgerekend zaterdag de tegenstander aan de Julianastraat. Een schitterende gelegenheid om Vitesse op één punt te naderen. Bovendien is SJS dan echt helemaal terug in de kampioensrace. Daarnaast heeft het bij een overwinning of gelijkspel ook de tweede periode binnen. Cadeau zal het de punten zeker niet gaan krijgen, want ook Vitesse kan de punten goed gebruiken om de koppositie in handen te houden. Met nog acht wedstrijden te gaan kunnen de titelkandidaten onderweg niet al te veel punten meer morsen. Mocht SJS verliezen van Vitesse en Onstwedder Boys weet te winnen van Nieuw-Balinge, dan gaat de periode naar de buurman uit Onstwedde. Er staat zaterdag dus veel op het spel voor SJS.

Onstwedder Boys – Nieuw-Balinge

Onstwedder Boys neemt het in eigen huis op tegen laagvlieger Nieuw-Balinge. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om in de titelrace te blijven. Dan zal het in ieder geval beter moeten dan afgelopen zaterdag, waar de Boys tegen een gevoelige nederlaag aanliepen op bezoek bij SCN. Daardoor is de titelstrijd ongemeen spannend geworden in de zaterdag 4e klasse E. Zaterdag ligt er ook direct weer een kans om de koppositie te heroveren als men zelf weet te winnen en SJS ten koste van Vitesse ’63 wint. Aan de andere kant kunnen de Boys ook nog de tweede periode winnen, maar dan moet SJS juist verliezen van Vitesse ’63. Hoe dan ook, als men thuis weet te winnen van Nieuw-Balinge, dan zal het in ieder geval een goede zaterdag op sportpark de Boskamp ongeacht de uitslag van de wedstrijd in Stadskanaal. De vraag is dan alleen of de koppositie dan weer terug is in Onstwedde of dat er een periodetitel gewonnen is. Zaterdag rond de klok van 16:30 uur zal er meer duidelijkheid zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma zondag 2 december

Overzicht van de wedstrijden die zondag 2 december gespeeld worden.

Stand zondag 2e klasse L

Overzicht van de stand van de zondag 2e klasse L.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C na speelronde 8.