Melvin Wiering: “Tijd dat SPW weer eens gaat winnen.”

De jonge Melvin Wiering wil zijn team SPW graag helpen bij het voorkomen van degradatie en vindt het hoog tijd dat er weer eens drie punten worden gepakt.

Foto Youri Pruim: Melving Wiering (SPW, links) in actie tegen Gieterveen.

Momenteel verloopt het seizoen van SPW alles behalve soepel. De laatste overwinning van de equipe uit Stadskanaal dateert alweer van zondag 18 november 2018. Destijds werd met 2-1 gewonnen van Heiligerlee, maar daarna werd er in zeven wedstrijden niet meer gewonnen(vijf keer verlies en twee keer gelijk). Voor de 16-jarige Melvin Wiering is het een seizoen met twee gezichten. Hij speelde zich in het eerste elftal op die bewuste zondag in november, maar wil toch ook zo snel mogelijk omhoog met zijn ploeg.

Het is snel gegaan met Wiering. Een groot deel van de jeugd speelde hij voor VV Musselkanaal, waarna hij nu twee seizoenen voor de jeugd van SPW uitkomt. De jeugdige speler mag nog gerust uitkomen voor de JO-19, maar beschrijft de stroomversnelling als volgt: “ik begon het seizoen eerst in de JO-19 en op zondag sloot ik bij het eerste aan als wissel. In november ben ik vast bij de selectie gekomen en op 18 november heb ik mijn basisdebuut mogen maken tegen Heiligerlee en dit kunnen bekronen met een overwinning.”

Teambelang

Van origine is Wiering een aanvaller, maar tot op heden speelde hij voornamelijk als rechtsback. Afgelopen zondag kreeg SPW een behoorlijke draai om de oren van HOC, 2-11. Voor het eerst werd Wiering opgesteld als aanvaller en prompt wist hij zichzelf op het scorebord te zetten. Tegelijkertijd denkt Wiering vooral in het teambelang. “Ik wil belangrijk zijn en mijn team helpen in de strijd tegen degradatie. Op de laatste plek wil liever niemand staan en daarom zouden we daar ook zo snel mogelijk weg willen. Voor ons zijn de komende wedstrijden van groots belang om daar weg te komen. Ons elftal heeft genoeg kwaliteit en bij vlagen spelen we goed voetbal.”

Na de wedstrijd van afgelopen zondag weet Wiering duidelijk welk team kampioen gaat worden: HOC. Over zijn eigen ploeg is de verdediger annex aanvaller optimistisch: “SPW blijft in de vierde klasse en wie er degradeert zal spannend zijn, omdat er weinig verschil zit in punten tussen de onderste vier á vijf teams.”

Tijd voor een overwinning

Het is zaak voor de ploeg van trainer Udema om zo snel mogelijk weer het zoet van een overwinning te proeven. Zondag staat het treffen met Westerwolde op het programma. Wiering is zich bewust van de situatie en spreekt het vertrouwen in een goede afloop uit. “Ik verwacht dat wij de wedstrijd winnen met 2-1, omdat het wel een keer tijd wordt dat er gewonnen wordt. Daarnaast zijn we de punten hard nodig.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gerrie Bijl: “Diep graven naar herinneringen”

Sport. Dat is de verbinding die al snel gemaakt wordt wanneer de naam Gerrie ...

Alteveer moet Bart Nieland missen na winterstop

Waar het voor de meeste amateurvoetballers inmiddels winterstop is, is het seizoen voor Bart ...

Edwin Drenth weet weer hoe scoren voelt

Heel Valthermond hield de adem in toen Edwin Drenth op 8 juli een verontrustend ...