Voorbeschouwing speelronde 18 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 18 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

WVV – Nieuw Buinen

Een wedstrijd met een behoorlijke geschiedenis gedurende dit seizoen. De eerste ontmoeting in Nieuw-Buinen werd met 0-8 gewonnen door WVV. Vijf keer Jeroen Buurke, de spits die niet speelgerechtigd bleek te zijn. Dus moest de wedstrijd worden overgespeeld. Ditmaal lag het veel dichterbij elkaar, het werd slechts 1-2 voor de Winschoters. Nu dus de ontmoeting in Winschoten en dus wederom een beladen duel. Lukt het Nieuw Buinen nu wel eens om aan het langste eind te trekken of gaat WVV er voor de derde keer op rij met de winst vandoor.

SPW – Westerwolde

Een ontmoeting tussen twee teams die na de winterstop aan het kwakkelen zijn. Bij beide elftallen loopt het niet en geen van de twee wist nog een overwinning na de winterstop te behalen. Door de magere resultaten is SPW inmiddels afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst en dus waant het degradatiespook rond in Stadskanaal-Noord. Westerwolde deed het uitstekend voor de winterstop en kon in de buurt blijven van koploper HOC. Door de tegenvallende resultaten is de koploper uit zicht verdwenen en dus moet er gestreden worden om de nacompetitieplekken. Inmiddels zijn de concurrenten dichterbij gekropen en dus is het zaak voor Westerwolde om ook weer eens punten te pakken. De inzet voor aanstaande zondag is dus duidelijk voor beide elftallen: 3 punten.

Gasselternijveen – Wedde

Een mooie gelegenheid voor Gasselternijveen om zich definitief te gaan mengen in de strijd om de nacompetitie. Nummer twee Wedde komt op bezoek in Nieveen. Het onderlinge verschil is zeven punten tussen beide elftallen. Maar de ploegen op plek drie en vier staan slechts drie punten boven Gasselternijveen en dus kunnen er goede zaken gedaan worden. De promovendus draait tot nu toe een goed seizoen en kan bouwen op een spits die er regelmatig een aantal doelpunten inschiet. Afgelopen zondag trof Wessel Koomans ook weer drie keer doel en als de spits ook zondag weer in goeden doen is, dan kan dat zo maar weer eens drie punten opleveren voor Gasselternijveen.

Bareveld – HOC

Een degradatiekandidaat tegen een titelkandidaat, zo kan de ontmoeting tussen Bareveld en HOC wel omschreven worden. Al lijkt HOC al zo goed als zeker van de titel met elf punten voorsprong op de naaste concurrent. Ook afgelopen zondag werd er weer eens uitgehaald. Hekkensluiter SPW met 11-2 over de knie gelegd. En dus is het de vraag of het Bareveld wel lukt om de geelzwarte aanvalsmachine uit Odoorn te stoppen. De Barevelders draaien stroef na de winterstop en zijn inmiddels afgezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst. De punten kunnen dan ook goed gebruikt worden in Bareveld, dat hoopt op een stuntje tegen de koploper.

EEC – Buinerveen

Twee elftallen die na de winterstop het lek nog niet boven hebben. Zowel EEC als Buinerveen wisten na de winterstop nog niet te winnen. Buinerveen draaide voor de winterstop nog heel aardig, maar is inmiddels ook afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst. EEC staat twee plaatsen lager op plek elf en zal toch ook graag een keer weer willen winnen. De vraag is dan ook wie zijn eerste overwinning gaat pakken na de winterstop in deze streekderby.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Programma oefenduels dinsdag 3 september

Overzicht van de oefenduels die voor vandaag op het programma staan.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.

Programma zaalvoetbal 23 november

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vandaag gespeeld worden.