Gieterveen kansloos onderuit tegen Heiligerlee

Gieterveen liep tegen Heiligerlee tegen een hele forse nederlaag aan.

Gieterveen heeft afgelopen zondag een enorme domper te verwerken gekregen in de strijd om handhaving. Daar waar de Gieterveners de laatste weken goed bezig waren, daar ging het afgelopen zondag tegen Heiligerlee helemaal mis. Er werd een kansloze 1-7 nederlaag geleden. Overigens kan de nare smaak snel weggespoeld worden aanstaande zondag, als de derby tegen Gasselternijveen op het programma staat.

De eerste helft waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. De sterke wind had invloed op het spel van beide ploegen, waardoor er van een goede wedstrijd geen sprake was.

Duidelijk aanvalsplan

Het aanvalsplan van Heiligerlee was duidelijk, lange ballen op gelegenheidsspits Kruit die daarna de ballen op Otter, Koning en Reininga weg stak. Dit resulteerde in een 0-2 voorsprong voor de Kloosterholtjes. Eerst was het Koning die door slecht verdedigen alleen voor Lugtenborg af kwam, later was het Reininga die zijn directe tegenstander uitspeelde en Lugtenborg in de korte hoek verschalkte. Gieterveen maakte vlak voor rust nog wel de aansluitingstreffer. Een corner werd door Caspers ingekopt en hij zag de bal tussen de handen van de keeper door glippen.

Ongelukkige handsbal

Na rust probeerde Gieterveen aanvankelijk wat aan te dringen, maar schoten van Bakker waren niet zuiver genoeg. Aan de andere kant kwam het kantelpunt na ongeveer een uur spelen. De scheidsrechter legde de bal na een erg ongelukkig handsbal van Caspers op de stip, waarna Reininga beheerst zijn 2e van de middag maakte. Hierop liepen de gemoederen nog even erg hoog op. Voor de dug-out van Heiligerlee gebeurde van beide teams van alles wat niet op een voetbalveld thuis hoort. De spanning liep op dat moment hoog op met het dieptepunt een klap van een supporter aan een Gieterveen-speler. Nadat iedereen weer kalm was gaf de jonge scheidsrechter gele kaarten aan de veroorzakers en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Mak lammetje

De thuisploeg was hierna aangeslagen en liet zich als een mak lammetje naar de slachtbank leiden. De thuisploeg stormde massaal naar voren, waardoor Reininga en v.d. Heide de score uit wisten te bouwen naar 1-7. Bob Oeben leek hier tussendoor nog tweemaal te scoren, maar werd even zo vaak afgevlagd door de grensrechter.