Klinkende zege voor strijdlustig Musselkanaal tegen SVV ’04

Musselkanaal deed uitstekende zaken met de overtuigende 4-0 overwinning op SVV ’04.

Na de nederlaag vorige week tegen Protos was trainer Wessel Woortman heel duidelijk geweest naar zijn spelersgroep. “Willen we nog iets halen deze competitie dan zal er wat meer inzet, strijd en passie getoond moeten worden”, aldus de trainer. Wat dat betreft werd Woortman zondag op zijn wenken bediend. Musselkanaal legde een gezonde dosis portie werklust op de mat. Daarbij zat het scoreverloop ook nog eens mee, de thuisclub scoorde al in de tweede minuut de 1-0 en in de eerste minuut na de pauze al de 2-0. Dat het uiteindelijk maar 4-0 werd mocht de thuisclub zichzelf aanrekenen. In de slotfase, toen SVV ’04 het al lang had opgegeven, wist Musselkanaal de fraaiste kansen niet te benutten. “Als ploeg stonden we er vandaag, wat dat betreft heeft de bespreking vandaag succes gebracht”, aldus de bijzonder tevreden Musselkanaal trainer Woortman.

De eerste kans was echter voor de gasten, maar SVV ’04 zag die mogelijkheid net over gekopt door Jessie Rotmensen. Een minuut later was het wel raak aan de thuisclub kant. Rolf Kayser kreeg de bal een meter of tien over de middenlijn aangespeeld. Van ruim 35 meter afstand knalde hij de bal op het doel. Gedragen door de wind verdween de bal onhoudbaar voor keeper Wiljo Wesseling tegen de touwen.

Goed keeperswerk

SVV ’04 was in de eerste helft zeker niet de mindere dan Musselkanaal maar had de pech dat het een aantal keren stuitte op de thuisclub keeper Noah Sahetapy. Vooral over de 32ste minuut zal SVV ’04 nog vaak terugdenken. Tot twee keer toe kreeg het een ideale mogelijkheid om de bal in het doel te werken maar tot twee keer toe wist de Musselkanaal doelman met een katachtige reactie redding te brengen. Tien minuten voor de pauze kreeg de thuisclub een fraaie mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar de vrije trap van Kayser werd een prooi voor keeper Wesseling. Verder gebeurde er niet zoveel bijzonders meer en zodoende mochten de beide teams de kleedkamer opzoeken met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Uit de startblokken

De tweede helft moest Musselkanaal tegen de wind in spelen en iedereen verwachte een fel uit de startblokken komend SVV ’04. Het was Musselkanaal wat in balbezit kwam en vanaf de rechterkant plaatste Kayser de bal voor het doel. Lennart Fehrmann kwam in balbezit, passeerde een verdediger en legde de bal keurig terug op Jeroen Ots en deze schoot de 2-0 tegen de touwen. Twee minuten later mocht SVV ’04 net buiten het zestien meter gebied een vrije trap nemen. Via een Musselkanaal been kwam de bal voor de voeten terecht van Lars Koopmeiners maar op formidabele wijze wist Sahetapy de bal nog over het doel te tikken. Eigenlijk was dit ook het laatste wapenfeit van de gasten.

Dicteren

Musselkanaal werd de betere ploeg en dicteerde het spel steeds meer. Vervelend bij de thuisclub was dat Ruben Manning halverwege de tweede helft het veld met een blessure moest verlaten. Woortman reageerde door de snelle Aron Berends in te brengen en Jim Theuns naar achter te dirigeren. Nog maar net in het veld snelde Berends er op rechts vandoor en zijn perfecte voorzet werd ingeschoten door Rik Teuben. Helaas voor Teuben raakte hij slechts de lat. Kayser zag een vrije trap net naast het doel van Wesseling gaan. Tien minuten voor het einde kwam Bjorn Banus in het veld voor Teuben en vanaf dat moment regende het kansen voor de thuisclub. Banus stond aan de basis van de 3-0. Vanaf links mocht Banus alleen op het doel afgaan maar legde keurig breed op Kayser en zulke kansen zijn aan de Musselkanaal-topscoorder wel besteed. Fehrmann, Kayser en Banus misten elk een grote kans. Uiteindelijk mocht Banus dan de 4-0 binnenschieten. Ook een compliment voor scheidsrechter Dorgelo uit Emmen die een prima wedstrijd floot. Musselkanaal deed zodoende goede zaken in de strijd om de onderste plaatsen ook al omdat een aantal concurrenten verloren.