Westerwolde drukt SPW verder in de zorgen

Westerwolde won van SPW, waardoor de ploeg uit Stadskanaal laatste blijft staan.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde sticht gevaar voor het doel van SPW.

Westerwolde heeft de Kanaalstreekderby tegen SPW met 0-2 weten te winnen. Beide ploegen hadden na de winterstop nog niet gewonnen, maar Westerwolde mocht zondag uiteindelijk weer eens het zoet der overwinningen proeven. Westerwolde blijft daardoor meedoen om de plekken voor nacompetitievoetbal, terwijl SPW in de degradatieproblemen blijft.

Mede door de soms harde wind in combinatie met het hobbelige hoofdveld van SPW, was met name de eerste helft van een zeer matig niveau. Bijna alles wat fout kon gaan ging dan ook fout met als resultaat dat er slechts één serieuze kans tot een doelpunt viel te noteren. Gelukkig voor Westerwolde wist doelman Henk Hebers aan het begin van de wedstrijd precies op het goede moment zijn arm uit te steken, waardoor het team van trainer Rick Udema niet wist te scoren. Scoren deed ook Westerwolde in deze eerste vijfenveertig minuten niet, waardoor scheidsrechter Anton Slag uit Rouveen beide teams met de bekende brilstand naar de kleedkamers stuurde.

Wind in de rug

Met nu de wind meer in de rug begon Westerwolde voortvarend aan de tweede helft. De zogenaamde tweede bal werd wat vaker onderschept dan in de eerste helft het geval was en met een paar prima afstandsschoten werd de doelman van SPW op de proef gesteld. In de 67e minuut had de sluitpost van SPW geen antwoord op een vrije trap van laatste man Martin Boer. Vanaf eigen helft en nog ruim tien meter voor de middellijn joeg hij de bal richting het vijandelijk strafschopgebied. Gedragen door de wind en tot verbijstering van de iets te ver voor zijn doel staande SPW-goalie Geerts verdween de bal miraculeus rechtstreeks in de goal: 0-1.

Eenvoudig

Vijf minuten later was het voor de tweede keer raak deze middag. Na prima doorzetten van René v.d. Laan op de rechterflank leverde hij een mooie, hoge voorzet af. Ook deze bal wist de SPW-doelman Geerts niet goed te beoordelen en de mee opgerukte invaller Mark Geukes, die vlak daarvoor net hersteld was van een stevige botsing, wist de losgelaten bal op eenvoudige wijze tegen de touwen te schieten. SPW probeerde nog uit alle macht iets terug te doen, maar Westerwolde consolideerde de met enig geluk verkregen voorsprong op een simpele manier.