Voorbeschouwing speelronde 16 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 16 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Vitesse ’63 – Borger

Een ontmoeting tussen de koploper en de hekkensluiter van de zaterdag 4e klasse E. Vitesse deed de afgelopen weken uitstekende zaken in de strijd om de koppositie. Zo won het met duidelijke cijfers van naaste concurrent CSVC (5-0) en werd ook vorige week overtuigend gewonnen bij SJS (2-6). De koploper lijkt dus in een goede vorm te keren. Dat kan ook enigszins gezegd worden van Borger, dat toch alweer de laatste drie wedstrijden ongeslagen bleef. Zo werd er knap twee keer gelijkgespeeld tegen hoogvliegers Onstwedder Boys en SCN en werd er gewonnen van Nieuw-Balinge. De achterstand naar MSC is inmiddels dan ook verkleind naar vier punten en dus is er nog hoop voor de groenhemden. Na de confrontatie met de koploper wachten de echte weken van de waarheid voor Borger. Maar wie weet zit er zaterdag eerst wel een stuntje in voor Borger en kan het bonuspunten meenemen uit Koekange.

DOS ‘63 – SETA

Voor SETA is de competitie nog niet helemaal gespeeld. Met nog zes wedstrijden te gaan is plek drie nog niet helemaal uit zicht. Grote kans dat die plek namelijk nog recht geeft op nacompetitievoetbal. Wel moet SETA dan nog vijf punten goed maken op VVAK, maar onmogelijk is dat niet. Ook in de wetenschap dat het thuis nog tegen VVAK moet spelen. De club uit Musselkanaal zal echter dan in andere wedstrijden geen punten meer mogen laten liggen. Te beginnen tegen hekkensluiter DOS, dat tot nu toe nog maar drie punten verzamelde. Wil SETA nog meedoen om de prijzen dan is zaterdag winst het enige dat telt.

NWVV – FC Assen

Voor NWVV geldt zo’n beetje hetzelfde scenario als dat van SETA. Ook de Nieuw-Weerdingers maken nog kans op de derde plaats, maar dan mogen er ook niet veel punten meer gemorst worden. NWVV staat momenteel zes punten achter VVAK, maar speelde wel een wedstrijd minder. Wel is het afhankelijk van de resultaten van VVAK, gezien het daar niet meer tegen speelt. De opdracht is dan ook simpel, zo veel mogelijk wedstrijden winnen en maar zien waar het schip strand. Te beginnen tegen FC Assen, dat drie punten minder heeft en op een achtste plaats staat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E.

Wildervank niet opgewassen tegen koploper Vitesse ’63

Wildervank moest zaterdag zijn meerdere erkennen in koploper Vitesse '63.

Onstwedder Boys wint van Harkstede en bekert verder

Onstwedder Boys won ook de laatste bekerwedstrijd en gaat door naar de volgende ronde.