Ramon Jansen: “Er staat zondag tegen Weiteveense Boys veel op het spel.”

Ramon Jansen verwacht een zware pot tegen Weiteveense Boys, maar ziet ook kansen.

Alteveer is al tijden lang de koploper in de zondag 5e klasse E. Ook na de winterstop startte het sterk, maar de laatste weken leek er toch wat zand in de motor te komen. Komende zondag wacht een belangrijke krachtmeting met de uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys. Weet Alteveer die wedstrijd te winnen, dan kan het een grote stap zetten richting een eventueel kampioenschap. Bij een nederlaag kan de competitie wel eens weer heel spannend worden. De vraag is dan ook of Alteveer de draad weer kan oppakken.

In ieder geval kwam de 6-0 nederlaag in de derby tegen Pekelder Boys wel even hard aan bij Alteveer-speler Ramon Jansen. “Er is niets pijnlijker dan verliezen in de belangrijkste derby van het seizoen. Het is een dag waarop iedere supporter, zowel van Alteveer als van Pekelder Boys zich enorm op verheugd. Dat je dan een genadeloos pak slaag krijgt, komt uiteraard heel erg hard aan. Maar eerlijk is eerlijk, de overwinning was verdiend en daar viel niets op af te dingen.

Beide benen op de grond

Toch wil de aanvaller niet te lang stil staan bij de nederlaag en kan het als een incident gezien worden. “Hopelijk hebben we er van geleerd, want we werden op inzet en strijd verslagen. Dat mag een club als Alteveer natuurlijk nooit gebeuren.”

Jansen is van mening dat de nederlaag ook een positieve uitwerking kan hebben voor zijn ploeg. “We staan nu weer met beide benen op de grond en weten nu dat we voor elke wedstrijd 100% moeten geven. Anders kunnen we zo maar eens meer puntverlies oplopen.” Van enige druk als koploper zijnde wil Jansen niets weten. “Als je bovenaan staat wil ieder team van je winnen, daar moeten en kunnen we ons prima op instellen.”

Van eigen kracht uit gaan

De spits is dan ook van mening dat Alteveer gewoon vanuit haar kracht moet gaan spelen. “Alteveer staat in de omgeving bekend als een ploeg dat graag op het randje speelt en ten koste van alles altijd wil winnen.” Tevens benadrukt Jansen de kracht van de vereniging. “Een andere kracht is de saamhorigheid. Of het nou de selectie is, de supporters of de vrijwilligers, overal waar je kijkt zie je dat de mensen leven voor de vereniging. Het is een hele hechte groep met fantastische supporters en vrijwilligers. Wanneer je dit allemaal ziet, wil je op zondag natuurlijk een stapje harder doen voor de supporters die altijd en overal met je mee reizen. Zo gaan we zondag met de bus naar Weiteveen, deze bus zit dan afgeladen vol met supporters en familieleden.”

Steentje bijdragen

Jansen draagt zelf ook een aardig steentje bij in de successen van Alteveer en scoorde al acht keer, een aantal wat de aanvaller zelf ook wel enigszins verbaasd. “Het is even wennen. Toen ik 2 jaar geleden bij Alteveer kwam begon ik als middenvelder en toen was 2 goals per seizoen wel het maximale. Toen we dit seizoen een nieuwe trainer kregen dacht hij mij als spits te kunnen gebruiken. Dit zorgde voor veel hilariteit in het begin, maar ondertussen heb ik toch bewezen dat het me beter afgaat dan in het begin door iedereen werd verwacht.”

Belangrijke wedstrijd

Komende zondag wacht de topper tegen Weiteveense Boys. Als die wedstrijd gewonnen wordt dan lijkt het kampioenschap snel dichterbij te komen, maar Jansen weet ook dat het weer razend spannend gaat worden als er verloren wordt. “

Het lijkt me duidelijk dat aankomende zondag een enorm belangrijke wedstrijd is. Weiteveen kan weer helemaal mee gaan doen bij winst. Als wij niet verliezen dan houden we een gaatje en houden we het volledig in eigen hand. Toch is het seizoen nog lang en verwacht ik dat er door de ploegen bovenin nog wel wat puntjes gemorst gaan worden. De ploeg die nu het scherpst is gaat er met de titel vandoor. Wanneer we zelf zondag goed doorkomen, en verder scherp blijven, zie ik het goed komen.”

Nog geen gelopen race

Toch denkt Jansen niet dat de race is gelopen mocht Alteveer erin slagen om te winnen van Weiteveen. “Bij winst is het gat erg groot, maar de afgelopen weken leren ons dat je zomaar ineens gelijk kunt spelen of zelfs een flinke nederlaag kan lijden. Dus nee, ik denk niet dat het kampioenschap beslist is als we zondag als winnaar van het veld stappen. Maar dan doen we wel een hele grote stap richting ons ultieme doel.

Jansen denkt dat zijn ploeg zondag licht in het voordeel is, maar verwacht absoluut een zware wedstrijd. “ Ik ken de ploeg niet. We hebben nog niet tegen ze gespeeld. Als je kijkt naar de resultaten is het een goede ploeg en zijn wij misschien licht in het voordeel. Maar het wordt een enorm spannende wedstrijd met twee ploegen die moeten winnen en heel goed weten wat er op het spel staat. Toch heb ik het vertrouwen dat we ons voldoende hebben hersteld. We zijn weer (bijna) compleet en zijn er uiteraard klaar voor!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Tjeerd Sikkema wil Stadskanaal het voetballen onmogelijk maken

Ze kennen elkaar op dit moment amper. Hoe anders kan dit komende zondag rond ...

Elmar Bijl: “Winst tegen SJS is een ‘must’ voor Onstwedder Boys.”

Elmar Bijl, die zelf ook nog drie jaar speelde voor SJS, verwacht dat Onstwedder ...