Alteveer wint topper van Weiteveense Boys

Alteveer deed goede zaken met de winst in de topper tegen Weiteveense Boys.

Alteveer heeft goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de zondag 5e klasse E. In Weiteveen wist het de topper tegen Weiteveense Boys met 1-2 te winnen.

Alteveer begon goed en fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in twee hele grote kansen voor Dennis Klooster en Mark Wieringa. Beiden mikten de bal echter naast het doel. Daarna kreeg Weiteveen een goede kans, maar Marcus Piening keerde deze bal prima. Na 28 minuten spelen kwam Alteveer op een 0-1 voorsprong. Dennis Klooster benutte een strafschop, die gegeven was na een handsbal aan de kant van de thuisploeg. In de 40e minuut werd de marge op twee gebracht door een doelpunt van Rudy Akpinar. Akpinar kopte de bal in het doel na een prima voorzet van Wieringa.

Spanning tot het einde

In de tweede helft begon Alteveer ook weer goed en had het direct de wedstrijd kunnen beslissen. Bryan Schenkel had de 0-3 op zijn schoen, maar mikte naast het doel. Hierna kwam Weiteveen beter in de wedstrijd en werd Alteveer in de verdediging gedrukt. Een aantal afstandsschoten werden door Marcus Piening prima gekeerd, die een aantal malen de aansluitingstreffer voorkwam. In de 68e minuut maakte Weiteveen alsnog de aansluitingstreffer door een prima kopbal van Ruben de Koning. Alteveer bleef gevaarlijk op de counter, maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp. Weiteveen bleef aandringen in de slotfase, maar de mannen van Johan Postma sleepten de overwinning uit het vuur.