FC Ter Apel ’96 wint eenvoudig van Twedo

FC Ter Apel ’96 had niet al teveel moeite met Twedo en blijft meedoen om de titel in 3C.

FC Ter Apel ’96 heeft de thuiswedstrijd tegen Twedo zonder al teveel problemen winnend afgesloten. Na een 1-0 voorsprong bij rust gooide de thuisploeg in de tweede helft al vroeg de wedstrijd in het slot. Twedo deed nog wel wat terug, maar echt spannend werd het nooit meer, waardoor Ter Apel een 3-1 zege boekte.

Ter Apel had in het eerste half uur van de wedstrijd weinig te duchten van de gasten uit Veenoord. De thuisploeg was dan ook de bovenliggende partij, zonder al te groots te spelen. De 1-0 voorsprong was wel een logisch gevolg en die kwam tot stand dankzij een fout van de Twedo-doelman. Ter Apel-spits Jeroen Schoonbeek profiteerde optimaal en schoot de 1-0 tegen de touwen. In het kwartier voor rust kwam Twedo beter in de wedstrijd en het kreeg ook een aantal kansen om nog voor de pauze op gelijke hoogte te komen.

Snelle beslissing

De wedstrijd werd na rust als snel beslist. De tweede helft was nog maar goed en wel onderweg of de 2-0 stond al op het scorebord. Arjen Heidekamp kopte raak uit een corner van Patrick Bults. Niet veel later was het ook al 3-0 door Arjan Heeres, die het eindstation was van een vlot lopende aanval. In de slotfase kon Twedo pas nog wat terugdoen, maar dat mocht verder niet meer baten. Zo stapte Ter Apel met een 3-1 overwinning van het veld en blijft het meedoen om het kampioenschap in de zondag 3e klasse C.