GKC onderuit tegen degelijk Fochteloo

GKC speelde niet onaardig, maar Fochteloo bleek deze zondag net even iets beter.

GKC heeft thuis met 1-4 verloren van Fochteloo. De gasten hadden deze middag in Gasselte het betere van het spel al bood de thuisclub goed partij. Een vroege 1-0 voorspong kon niet worden vastgehouden en bij rust keek GKC dan ook aan tegen een 1-2 achterstand. Na rust probeerde GKC wel de gelijkmaker te zoeken, maar de bezoekers bleken slagvaardiger en gingen er met de zege vandoor.

De start van de wedstrijd was bemoedigend te noemen voor GKC, dat veel energie in de wedstrijd stopte. Het kwam binnen het kwartier dan ook op een 1-0 voorsprong via topschutter Danny Kolp. De aanvaller verschalkte de doelman van Fochteloo op fraaie wijze, nadat Patrick Zondag de spits de diepte had ingestuurd.

Degelijk

Tien minuten later stond het echter ook alweer 1-1, na een goede goal van Geraldo de Jong. Rond het half uur spelen pakten de gasten de voorsprong via Hilko Venema, die matig uitverdedigen aan de kant van GKC genadeloos afstrafte. GKC krijgt nog wel een aantal mogelijkheden, maar de 1-2 stand blijft staan tot aan de rust.

Na de pauze krijgen beide elftallen in het begin een aantal kansen, maar het lukt GKC niet om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een kwartier na de hervatting was het dan het degelijk spelende Fochteloo dat de 1-3 liet aantekenen via Tim Reitsma. De beslissing in de wedstrijd, waarin tien minuten voor tijd de bezoekers nog een strafschop kregen te nemen. Reitsma faalde niet vanaf de stip en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.