HOC in slotfase met tiental langs tiental Smilde ’94

HOC won wel van Smilde ’94, maar de zege kwam moeizaam tot stand.

HOC heeft de thuiswedstrijd tegen Smilde ’94 maar nipt met 1-0 weten te winnen. Waar het de laatste weken simpel haar wedstrijden won, daar had het deze middag de nodige moeite met de ploeg uit Smilde. In de tweede helft kwam HOC zelfs met tien man te staan, maar ook Smilde kreeg rood in de slotfase. In die slotfase sloeg de koploper alsnog toe en hield het de punten in eigen huis.

Vooral in de eerste helft had HOC het lastig met de gasten uit Smilde. Die zette de thuisploeg verrassend onder druk en daar had de koploper van de zondag 4e klasse D het lastig mee. De betere kansen waren voor Smilde, maar HOC-doelman Marnik Nieborg viel niet te passeren.

Rode kaarten

Dat druk zetten kostte Smilde dusdanig veel energie dat HOC in de tweede helft beter voor de dag kwam. Maar gescoord werd er maar niet op het Harm Kuiper sportpark in Odoorn. Tot overmaat van ramp moest Gerben Beek ook nog inrukken met een rode kaart (2x geel). Maar ook Smilde-speler Stefan Klok kreeg nog een directe rode kaart in de slotfase.

De wedstrijd leek zo op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar Richard Wiggers besloot anders. De aanvaller van HOC schonk uiteindelijk de koploper toch nog de drie punten. Doordat nummer twee Wedde ook nog eens verloor is het gat met de concurrentie nog groter geworden. Zo kan het kampioenschap wel eens heel vroeg gevierd worden door HOC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Alteveer weet weer wat winnen is

Alteveer won vanmiddag met 4-2 van het onderin bivakkerende Zuidlaarderveen en houdt na deze ...

NWVV ten koste van Mussel in de vierde klasse

Na de doelpuntloze remise in Mussel stond voor NWVV en SV Mussel de return ...

Beloften Titan eenvoudig langs DVC ’59

De van Titan overgekomen trainer Jan Vos, die nu trainer is bij DVC ’59, ...