SPW beslist degradatiekraker tegen Bareveld vanaf de stip

SPW won de degradatiekraker van Bareveld.

Foto: Rodan Farrell was zondag zeer trefzeker vanaf elf meter.

SPW heeft de belangrijke degradatiekraker tegen Bareveld weten te winnen. Vaak is het voetbal niet om aan te zien in een degradatiewedstrijd en dat was deze middag in Stadskanaal niet veel anders. Dit kwam ook mede door de zeer slechte staat van het veld. Opvallend was dat alle doelpunten voortkwamen uit strafschoppen. SPW benutte er drie, Bareveld mistte er een en dus werd de eindstand 3-0.

De afgelopen week was het erg onrustig bij SPW, waarbij de club afscheid nam van trainer Rik Udema. De 22-jarige Jeroen Wiegman nam het stokje afgelopen donderdag over voor de laatste tien wedstrijden. Ook Bareveld verkeerde na de winterstop in een niet al te beste vorm en won net als SPW nog geen wedstrijd na de winterstop.

Strafschop

SPW moest het spel maken terwijl Bareveld inzakte en loerde op de counter. Bareveld kwam er dan ook wel enkele keren snel uit met goede counters. Toch was het SPW dat op voorsprong kwam. Een overtreding in de 16 meter werd beoordeeld door de scheidsrechter en deze gaf een penalty. Deze penalty was een prooi voor Rodan Farrell, die niet faalde vanaf de stip. Bareveld had in de 26e minuut wel de kans om gelijk te maken. Door laconiek uitverdedigen kon Bareveld de bal overnemen maar keeper Geert Vonk redde katachtig in de daaropvolgende 1 op 1 situatie.

Penalty’s

De 2e helft ging van start en Bareveld ging wat hoger staan. Hierdoor kreeg de voorhoede van SPW meer ruimte achter de verdediging. Door deze omstandigheden ging de bal vaak door de lucht en leverde het enkele gevaarlijke momenten op voor het doel van Bareveld. Toch had SPW weer een penalty nodig om te scoren. Op het moment dat Bareveld sterker werd wees de arbiter opnieuw naar de stip na een ongelukkige overtreding aan de kant van de gasten. Weer was het Farrell die achter de bal ging staan en opnieuw faalde de aanvaller niet.

Met een alles of niets probeerde Bareveld nog wat te forceren en ook dat leverde de gasten een penalty op. Maar SPW-doelman Geert Vonk ronselde de bal uit de hoek en voorkwam de aansluitingstreffer. Uiteindelijk besliste Farrell de wedstrijd door zijn hattrick te voltooien vanaf de stip. Door de zege kwam SPW op gelijke hoogte met Bareveld en is de laatste plaats nu voor Amboina.

Foto’s SPW – Bareveld:

https://www.facebook.com/vvspw/

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weerdinge één van de twee winnaars van Orgon Toernooi

Weerdinge was de beste in poule B van het Orgon Toernooi en werd daardoor ...

Valthermond zwaar ondermaats tegen Forward

Valthermond kende een beroerde middag bij Forward en ging kansloos onderuit.

Borger verliest ook van Angelslo

Borger werd opnieuw op een forse nederlaag getrakteerd en zit voorlopig in de zorgen.