FC Ter Apel ’96 blijft op ramkoers na zege op Ruinen

FC Ter Apel ’96 won van Ruinen en blijft in de titelrace in de zondag 3e klasse C.

FC Ter Apel ’96 blijft volop meedoen in de titelrace in de zondag 3e klasse C. In en tegen Ruinen werd met 0-3 gewonnen, terwijl concurrent EMMS onderuit ging tegen Weerdinge. Tezamen met WKE ’16 blijft het voorlopig een spannende kampioenskoers.

In een vermakelijke eerste helft waren het vooral de doelmannen aan beide zijden die een hoofdrol hadden. Al na 5 minuten was het Ruinen, dat met een prima aanval op de proppen kwam. Uit de scrimmage die volgde werdvoor bijna leeg doel hoog over geschoten. Even later moest wederom Rudy Bergmann namens Ter Apel redding brengen. De goalie stopte een 100% scoringskans met zijn voeten.

Moeten scoren

Ook Ter Apel werd gevaarlijker. Zo was het Emiel Seigers die een op een mistte, de doelman van Ruinen bracht redding.In de gehele eerste helft hadden beide ploegen zeker moeten scoren, echter de scherpte voor de goal ontbrak. Ter Apel stond verdedigend absoluut niet goed, dit kwam mede doordat een aantal spelers op het middenveld en in de aanval niet als een hecht collectief speelden, Ruinen had absoluut meer verdiend, echter werd met een 0-0 stand gerust.

Na rust bleek al snel dat de roodzwarten dichter op elkaar stonden en dat ruimtes beter benut werden. Al na 2 minuten werd na een geweldige actie van Seigers, Weggemans gevonden die voor de 0-1 tekende. De eerste 25 minuten van de 2e helft was Ter Apel veel beter. Ruinen had geen grip meer op Ter Apel. Een aantal prachtige aanvallen werden geproduceerd en in de 63e minuut werd Schoonbeek aangespeeld. Diens harde voorzet werd voortreffelijk afgewerkt door Heeres: 0-2.

Nekslag

In de 70e minuut werd de altijd hardwerkende Sander Egbers aangespeeld. De rush van Egbers tussen iedereen door was niet af te stoppen door de defensie van Ruinen en met een lange schuiver via de paal was het raak en was de wedstrijd gespeeld: 0-3. Ruinen kreeg hierna toch nog weer een aantal kansen. De ploeg oogde goed en scherp, alleen het laatste “zetje” ontbrak steeds.Opvallend en dat mag ook best eens gezegd worden, was het optreden van de scheidsrechter van der Singel uit Drachten, de man in het zwart, liet vooral voetballen en hield de kaarten op zak. Singel voelde het spel aan en floot een uitstekende wedstrijd.

Ter Apel ‘96 zag directe concurrent EMMS verliezen in Weerdinge.De andere concurrent, WKE ‘16 kon 3 punten bijschrijven na een moeizame wedstrijd in Schoonebeek. Het blijft ongemeend spannend in de 3e klasse C. Ter Apel ‘96 lijkt de beste papieren te hebben, het heeft een achterstand van 2 punten op koploper WKE ‘ 16, echter heeft de ploeg van Jouke Jan Meertens 2 wedstrijden meer gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verliest nipt van GVAV Rapiditas

Stadskanaal was nog dichtbij een punt in de slotfase, maar keerde met een verlies ...

Onstwedder Boys vergeet te winnen van Poolster

Op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst, Poolster, heeft Onstwedder Boys een ...

SJS weet weer wat verliezen is

Na een sterke serie met drie zeges en één gelijkspel moest SJS afgelopen weer ...