Gasselternijveen drukt SPW weer naar de laatste plaats

Gasselternijveen won de derby van SPW.

Gasselternijveen heeft de derby van SPW met 3-1 gewonnen. De Knoalsters kwamen in de eerste helft wel op voorsprong, maar keken bij rust toch tegen een 2-1 achterstand aan. In de tweede helft bleef het lang spannend, maar in de slotminuten besliste Nieveen het treffen: 3-1.

Gasselternijveen doet nog mee om de nacompetitieplekken voor promotie, SPW vecht tegen degradatie. Er stonden dan ook de nodige belangen op het spel bij deze derby. Het waren de bezoekers die als eerste scoorden. Renze Poortinga bracht de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Die kon niet lang worden vastgehouden, want door een eigen doelpunt en een goal van Wessel Koomans ging Gasselternijveen met een 2-1 voorsprong aan de thee.

Na de pauze waren er kansen, maar gescoord werd er niet door beide partijen. Pas in de allerlaatste minuten was het nog een keer raak voor de thuisploeg. Bas van der Tuuk besliste het treffen en bezorgde Nieveen daarmee de drie punten. SPW zag Bareveld en Amboina wel punten pakken en is weer laatste in de zondag 4e klasse D.