Nieuw Buinen verloor van SVBO, maar zal er vooral volgende week moeten staan tegen Noordster.

Nieuw Buinen heeft op bezoek bij SVBO met 4-1 te verloren. Daar viel niet heel veel op af te dingen. De Barger-Oostervelders trokken de wedstrijd naar zich toe in de laatste 25 minuten van de wedstrijd aan de hand van een uitblinkende Ronald Gerdes, die een loepzuivere hattrick scoorde.

De thuisploeg had in de beginfase van de eerste helft het betere van het spel en kwam dan ook op een 1-0 voorsprong via Jeroen Scholtens. De gasten kwamen daarna wat beter in de wedstrijd en dat leverde prompt de gelijkmaker op van Robert Tieks. Daarna had het zelfs op voorsprong kunnen komen, maar de rust werd met 1-1 bereikt.

Na de pauze was het woord aan Gerdes, die de wedstrijd naar zichzelf en naar SVBO trok. Met een glaszuivere hattrick in een kwartier tijd besliste Gerdes de wedstrijd. Een 4-1 nederlaag voor Nieuw Buinen, dat vooral volgende week zondag er zal moeten staan. Dan speelt het thuis de zeer belangrijke degradatiekraker tegen Noordster.