Onstwedder Boys wint van Nieuw-Balinge en pakt periodetitel

Onstwedder Boys won van Nieuw-Balinge en won daarmee ook de tweede periodetitel.

Onstwedder Boys heeft beslag weten te leggen op de tweede periode. Daarvoor moest het zelf winnen van Nieuw-Balinge, anders ging de periodetitel naar SJS. De Boys versloegen de Nieuw-Balingers met 2-0 en wonnen daardoor de periode en tevens bleef het in de race om het kampioenschap.

Het was een niet al te hoogstaande wedstrijd op sportpark De Boskamp, waar in het eerste half uur niet veel te beleven viel. Bij een van de eerste de beste kansen was het wel direct raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Gerko Scheper werd door Rutgert Tipker binnen getikt door Rutgert Tipker. Even later werd het ook al 2-0. Dit keer was Scheper de doelpuntenmaker, die raak schoot uit een vrije trap van Sven Jaegers. De gasten kregen op slag van rust nog een kans op de aansluitingstreffer, maar deze werd gepakt door doelman Rein Koudstaal.

Rode kaart

Na rust een wat meer levendige wedstrijd met kansen voor beide elftallen. Zo mistte Scheper maar net de kans op 3-0 en had Tump voor de 2-1 kunnen zorgen. Vanaf de 60e minuut moest Nieuw-Balinge met tien man verder, nadat doelman Kalsbeek hands maakte buiten het strafschopgebied. Rood was het gevolg, waardoor veldspeler Koekoek tussen de palen plaats nam.

Niet veel later kregen de bezoekers een ideale mogelijkheid op de 2-1. Een strafschop, maar die was niet aan Smale besteed. Daarna verzuimde Onstwedde om de wedstrijd definitief te beslissen, maar uiteindelijk won het wel met 2-0 en kon het de periodetitel vieren.