Valthermond morst punten tegen Dedemsvaart

Valthermond morste ook bij Dedemsvaart dure punten.

Valthermond morste in de race om de prijzen opnieuw dure punten. In Dedemsvaart kwamen de Mondkers tegen de plaatselijke SV niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Een seizoen waarin Valthermond mee dacht te kunnen doen om de prijzen, dreigt als een nachtkaars uit te gaan. En waar het aan ligt? Dat is lastig te duiden. Trainer Albert Koops kon tegen Dedemsvaart over een volledig fitte selectie beschikken, wat onder andere resulteerde in de eerste basisplaats voor de, van een langdurige blessure, terug gekeerde Jens Bulle. Er kan ook niet gezegd worden dat de ploeg niet hard werkt. Aan de inzet ligt het niet. Wel gaat die inzet vaak gepaard met veel balverlies en wordt er aanvallend wel heel veel verwacht van aanvalsleider Demy te Velde. Als Te Velde dan eens zijn dag niet heeft, of tegenstanders wapenen zich goed, dan worden de kansen en doelpunten schaars zo bleek de afgelopen paar weken.

Voldoende mogelijkheden

Toch waren er mogelijkheden voldoende om de drie punten mee naar Valthermond te nemen. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Stoetman namen de bezoekers het initiatief en al in de derde minuut volleerde Te Velde maar net naast. Rick Schlimback had na zo’n tien minuten de score moeten openen, maar van dichtbij kopte de allrounder de rebound na een vrije trap van Lars Baas over. Datzelfde deed ook Te Velde na een voorzet van Dion van der Laan. Namens de thuisploeg schoot laatste man Twan Dekker naast.

Zo rond het half uur spelen kwam Valthermond op de verdiende voorsprong. Erik Jan Veerbeek schoot na een combinatie met Jens Bulle prachtig raak. Doelman Daan Swinselman was kansloos. Met deze stand werd ook de rust bereikt en eigenlijk verwachtte iedereen op sportpark de Boekweit dat Valthermond na de thee de voorsprong verder uit zou bouwen. Daar kreeg de ploeg ook zeker mogelijkheden voor, maar met name Jesper de Graaf liet enkele prima kansen onbenut.

Genadeklap

Door het achterwege laten van de genadeklap kregen de gastheren steeds meer geloof in het behalen van een punt en kwamen er ook mogelijkheden voor de thuisploeg. Zo haalde Tom Meijers een inzet van Kevin Roozendal van de lijn en zag Joost Schrik tot zijn opluchting een corner aan iedereen voorbij gaan. Toch kwam Dedemsvaart op gelijke hoogte. De Valthermond defensie werkte niet resoluut weg en Lars Baas was zo ongelukkig om de bal met de arm te beroeren. De toegekende strafschop werd door Danny Kuiper onberispelijk binnen geschoten waarmee de eindstand was bereikt.