Nick Berends: “We moeten winnen en gaan dat ook doen tegen Noordster.”

Nick Berends heeft er vertrouwen in dat Nieuw Buinen zich gaat handhaven en gaat vol voor de winst tegen Noordster.

Er kan met recht worden gesproken van een uiterst moeizaam seizoen voor Nieuw Buinen. De oranjehemden acteren in de regio op het hoogste niveau, maar het degradatiespook waart rond op sportpark ‘Buunerdrome’. Met de wedstrijd tegen hekkensluiter Noordster staat er zondag een cruciaal treffen op het programma. Nick Berends is van plan de drie punten te pakken met zijn ploeg en rekent op handhaving in de eerste klasse.

Berends is, na een stage van een half jaar in Oeganda, na de winterstop weer aangesloten bij de selectie van Nieuw Buinen. Hij had op een hogere klassering gerekend bij terugkomst, maar weet waar de schoen wringt. “We staan natuurlijk niet waar ik verwacht had te staan. We hebben veel last van blessures en schorsingen gehad en dat heeft natuurlijk niet mee geholpen. Van de verhalen die ik hoorde, denk ik dat we in de eerste seizoenshelft een aantal punten hebben laten liggen doordat we de kansen niet afmaakten.” Exemplarisch voor het geschetste beeld is, volgens Berends, de wedstrijd van afgelopen zondag tegen SVBO. “We krijgen op 1-1, drie grote kansen om op voorsprong te komen. Die maakten wij niet, daarna scoort SVBO en moet je nog meer risico nemen. Dan verlies je de wedstrijd geflatteerd met 4-1, terwijl je lange tijd gewoon de betere ploeg bent.’’

Aanknopingspunten

Desalniettemin ziet de 27-jarige verdediger voldoende aanknopingspunten. “Ik vind dat we goed trainen en dat komt zondags ook terug in het spel. Afgelopen weken hebben we een aantal punten gepakt die zeer welkom waren. Wanneer wij blijven doen wat we de afgelopen weken gedaan hebben gaan we nog wel een paar plaatsen omhoog.’’ Ook binnen de selectie probeert Berends een positieve inbreng te hebben. “Ik ben één van de oudere spelers en probeer waar nodig de leiding in het team te pakken. We hebben een redelijk jong team dat veel sturing nodig heeft. Hierin is de trainer, Jochen van Sleen, ook heel belangrijk. Hij is heel duidelijk naar het team toe en daarin kunnen we als team hele leuke dingen laten zien.’’

Wat Nieuw Buinen dit seizoen meemaakt in de eerste klasse is zelden vertoond, aldus Berends. “De verhoudingen liggen echt bizar dicht bij elkaar. Ik heb denk ik nog nooit in een competitie gespeeld waar het zo dicht bij elkaar ligt. Elke week zijn er weer verrassingen, waardoor niemand echt uitloopt. Wij moeten gewoon zorgen dat we er in blijven. Dit moet gewoon lukken. Als onze selectie compleet is, dan maak ik me er geen zorgen over.”

Meer jongens uit eigen dorp

Gevraagd naar zijn kijk op de toekomst van Nieuw Buinen is de verdediger optimistisch: ‘’de toekomst ziet er prima uit. We hebben een aantal jongens uit de jeugd die de aansluiting vinden bij het eerste en dat is ook het doel voor de komende jaren om met meer jongens uit eigen dorp in het eerste te spelen. Daarnaast valt en staat alles natuurlijk met prestaties. Ik vind Nieuw Buinen een eerste klasser en moet daar ook in blijven. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat Valthermond en Stadskanaal erbij komen. Dat zal de competitie een grote impuls geven, maar we moeten eerst zelf zorgen dat we erin blijven.”

Te beginnen met de zeer belangrijke confrontatie met Noordster. Eerder in het seizoen won Nieuw Buinen met 2-0 in Oude Pekela en Berends tekent voor een herhaling. “We hebben Noordster een paar week geleden nog gehad. Het is een team waar wij van moeten winnen, zeker met het oog op lijfsbehoud. Kees Dun is daar de grote man en wanneer hij uitgeschakeld is, is het grootste gevaar geweken. We moeten gewoon winnen en ben er van overtuigd dat wij de drie punten in eigen huis houden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma oefenwedstrijden woensdag 15 januari

Overzicht van de oefenwedstrijden die voor woensdag op het programma staan.

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F.

Stand zondag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse D.