Voorbeschouwing speelronde 17 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 17 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger  – FDS

Deze wedstrijd lijkt toch echt de laatste strohalm te zijn voor Borger. De groenhemden zagen concurrent MSC vorige week namelijk de inhaalwedstrijd tegen FDS winnen. Daardoor is het verschil opgelopen tot zeven punten met nog zes wedstrijden te gaan. Winst is dus de enige optie voor Borger om nog kans te houden op handhaving. Niet onmogelijk gezien MSC ook drie punten wist te halen bij FDS. En het is ook maar de vraag wat die ploeg er nog aan wil doen, gezien het voortbestaan van die club onzeker is. Een hard gelach voor een club als Borger, dat zelf misschien dan af daalt naar de 5e klasse. Maar eerst zaterdag, kijken of de laatste strohalm gegrepen kan worden op het sportpark De Drift.

Onstwedder Boys – Angelslo

Afgelopen zaterdag verzekerde Onstwedder Boys zich van de tweede periodetitel door een zege op Nieuw-Balinge. Daardoor is Onstwedde verzekert van het spelen van nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Nu het die prijs op zak heeft kan het ook nog een gooi doen naar het kampioenschap. De achterstand op koploper Vitesse ’63 is immers slechts vier punten met een wedstrijd minder. Volop kans nog voor de Boys, die dan wel thuis moeten winnen van Angelslo. De Emmenaren zijn nog niet veilig en staan momenteel zelfs op een plek voor nacompetitievoetbal. Angelslo heeft dus ook nog belang bij de punten en dus zullen de Boys het zeker niet cadeau krijgen. De vraag is dan ook of Onstwedder Boys na zaterdag nog in de titelrace is.

Mussel – VEV

Mussel kan weer een stapje richting de titel zetten in de zaterdag 5e klasse F. Na drie weken geen wedstrijd gespeeld te hebben komt VEV uit Klazienaveen-Noord op bezoek. De huidige nummer zes van de ranglijst, die nog een klein kansje hebben op plek drie. Dan zal VEV wel moeten winnen bij Mussel, maar dat lijkt een lastig karwei te worden. De koploper van 5F verloor nog maar één keer dit seizoen en won de overige elf wedstrijden. Bovendien incasseerde de Mussel nog maar negen tegentreffers dit seizoen. Mussel zal vooral de wedstrijd gewoon willen winnen om zo snel mogelijk het kampioenschap te kunnen veilig stellen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Afgelastingen zondag 5 december

Overzicht van de wedstrijden die zondag wel en niet doorgaan.

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F.

Programma vrouwenvoetbal woensdag 22 januari

Overzicht van de competitiewedstrijden die woensdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.