Mark Lubbers: “Ik verwacht dat Zvv Borger 1 kampioen wordt.”

Zvv Borger 1 elftalleider Mark Lubbers heeft er vertrouwen in dat Borger vrijdag kampioen gaat worden.

Zvv Borger 1 kan vrijdagavond een kroon zetten op een mooi seizoen. De zaalvoetballers van Borger kunnen namelijk kampioen worden van de 1e klasse en promoveren naar de hoofdklasse. Vorig jaar werd men ook al glansrijk kampioen in de 2e klasse. Wel moet er minimaal gelijkgespeeld worden tegen concurrent Drs. Vijfje 2, dat op bezoek komt.

Elftalleider Mark Lubbers heeft er in ieder geval vertrouwen in en had voorafgaand aan het seizoen ook wel verwacht dat zijn elftal mee zou kunnen spelen om de titel. “Ik had het wel verwacht gezien de kwaliteit die onze selectie herbergt. Ondanks dat we de eerste wedstrijd, een bekerwedstrijd, van het seizoen verloren van hoofdklasser Beilen. Toen waren we ook nog verre van compleet.”

In een zetel

Dat het zo relatief eenvoudig ging het afgelopen seizoen had Lubbers niet helemaal verwacht. “Drs. Vijfje 2, WMC 2, Gieten 1 en Usquert 1 waren toch niet echt verkeerde ploegen om tegen te spelen. We hebben slechts één keer verloren, dat was tegen Usquert en een aantal keren gelijkgespeeld. Maar veelal hebben we vaak goed gespeeld en goede resultaten behaald. Dat heeft er toe geleid dat we steeds meer in een zetel kwamen te zitten.”

Waarschijnlijk wordt het de tweede promotie op rij voor het eerste elftal, een puike prestatie. De vraag is dan ook of Borger ook daadwerkelijk wat te zoeken heeft in de hoofdklasse. Lubbers is van mening van wel. “Dat hebben we zeker. We hebben prima spelers en als we het team bij elkaar kunnen houden, kunnen we goed meekomen. Daar ben ik absoluut niet bang voor.”

Zaalvoetbal leeft

Het gaat de laatste jaren goed met de zaalvoetbalvereniging, dat ook met het tweede elftal richting de eerste klasse opstoomt en inmiddels ook vier elftallen in de benen heeft. De elftalleider heeft wel een goede verklaring voor de recente successen. “De laatste jaren leeft het zaalvoetbal bij onze vereniging enorm. Dat zie je terug in het sponsorbeleid, in de groei van het ledenaantal en ook het publiek wat steeds beter de weg naar de sporthal weet te vinden. Een aantal jaren geleden zijn we met een nieuw en jong bestuur begonnen om de vereniging verder te brengen. Dat is aardig gelukt en die weg willen we de komende jaren blijven volgen.”

Lubbers die samen met kompaan Harry Tiesing verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van het eerste elftal voelt zich dan ook op zijn plaats. “Harry en ik regelen de zaken omtrent het eerste elftal. De algemene taken en natuurlijk ook de poppetjes op de juiste plaats zetten.”

Teamgeest

Lubbers roemt vooral het team als geheel en denk ook dat, dat de kracht is van het elftal. “Iedereen voegt wat toe op zijn eigen manier. De een scoort makkelijk en de ander loopt bijvoorbeeld weer heel veel dicht. Het eventuele kampioenschap is dan ook echt een teamprestatie.”

Maar eerst moet Borger minimaal zien gelijk te spelen tegen Drs. Vijfje 2. Een lastige opgave verwacht Lubbers, die er wel vertrouwen in heeft. Ook al houdt hij een slag om de arm en weet dat het uiteindelijk toch wel gaat lukken. “Ik verwacht zeker weer een lastige pot. Daar was het ook zwaar met een 4-4 als eindresultaat. Maar als we gewoon onze koppies erbij houden en doen waar we goed in zijn gaan we winnen.” In ieder geval heeft de elftalleider er veel zin in. “Ik verwacht toch wel dat we kampioen worden. We spelen thuis, een volle sporthal de Koel. We gaan voor de winst, zodat we daarna een mooi feestje hebben. Mocht het onverwachts niet lukken dan hebben we de week erop weer een kans in de thuiswedstrijd tegen Sporting Emmen 1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B na speelronde 4.

Programma zaalvoetbal Hoofdklasse H vrijdag 29 oktober

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vrijdag 29 oktober op het programma staan in de ...

Programma bekervoetbal vrouwen zaterdag 11 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die voor zaterdag 11 september op het programma staan in ...