Voorbeschouwing speelronde 20 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 20 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Nieuw Buinen – Noordster

De degradatiekraker in de zondag 1e klasse F tussen de nummers dertien en veertien van de ranglijst. Het onderlinge verschil is slechts twee punten. Een cruciale wedstrijd dus voor beide elftallen met nog acht wedstrijden te gaan. De vorige ontmoeting werd gewonnen door Nieuw Buinen: 0-2. Daar kunnen de oranjehemden moet uit putten, maar ook uit onlangs behaalde resultaten. De puntjes werden her en der toch bij elkaar gesprokkeld, waardoor ook nummer twaalf en elf weer in beeld zijn. De achterstand op Stadspark bedraagt drie punten, die op GRC zes punten. Bij winst kan Nieuw Buinen weer een stapje dichterbij de veilige zone komen. Bij een nederlaag zullen de degradatiezorgen echter weer flink gaan toenemen. Hoe dan ook moet deze wedstrijd gewonnen worden door Nieuw Buinen. Het kan wel eens een echte degradatiekraker gaan worden.

Musselkanaal – FC Ter Apel ‘96

Een echte Kanaalstreekderby in de zondag 3e klasse D. Voor beide elftallen een wedstrijd met verschillende belangen. Musselkanaal wil zich veilig spelen en Ter Apel wil mee blijven doen om de titel. Musselkanaal deed in de strijd om handhaving de afgelopen weken goede zaken en heeft inmiddels wat lucht richting onderen. Wel gezegd dat de teams die onder de Groenwitters staan nog een aantal wedstrijden tegoed hebben. Dat geldt ook voor Ter Apel, dat qua verliespunten de koploper in de zondag 3e klasse C is. Om er goed voor te blijven staan zal er ook in Musselkanaal gewonnen moeten worden. Nog niet zo’n makkelijke opgave voor de Ter Apelers, die in de heenwedstrijd namelijk onderuit gingen. Het blijft immers wel een derby.

Gieterveen – Bareveld

Nog een derby en meteen ook een echte burentwist. En zeker ook geen onbelangrijke derby, gezien beide ploegen de punten nog hard nodig hebben tegen de strijd tegen degradatie. Gieterveen kan een flinke stap zetten als het weet te winnen van Bareveld. De voorsprong is momenteel vijf punten op de Barevelders, waardoor het met een zege op kan lopen tot acht punten. Een veilige marge, die dan nog lastig te overbruggen lijkt voor de staartploegen van de zondag 4e klasse D. Aan de andere kant kan Bareveld juist het gat verkleinen naar twee punten en dan is alles nog weer mogelijk. Vorige week sneden de Barevelders zich lelijk in de vingers door een 0-3 achterstand weg te geven tegen Heiligerlee. Bareveld zal dan ook ongetwijfeld gebrand zijn op revanche tegen Gieterveen, ook vanwege de eerdere nederlaag tegen de buren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma oefenwedstrijden zondag 16 augustus

Overzicht van de oefenwedstrijden die zondag op het programma staan.

Stand zaterdag 5e klasse-12

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse-12 in het vrouwenvoetbal.