Degradatie komt dichterbij voor Borger, dat verloor van FDS.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-speler Mylan Beijering probeert zijn tegenstander van de bal af te houden.

“Zo lang we kansen creëren, maak ik me niet druk. Dan komt er een moment waarop ze er wel in vliegen”, je hoort het trainers vaak zeggen. SV Borger-trainer Arne Joling weet inmiddels wel beter. Zijn ploeg creëerde afgelopen zaterdag weer meer kansen dan de opponent. Geen enkele werd verzilverd. Tegenstander FDS had aan een aantal halve kansen genoeg om een afgetekende 0-3 op het wedstrijdformulier te laten zetten. Een lesje in effectiviteit. En daarmee in kwaliteit! Je kan immers uren over voetbal en alle mogelijke tactische varianten lullen, uiteindelijk tellen simpelweg nog steeds de goals!

Van ideale omstandigheden was afgelopen zaterdag geen sprake. Aan het weer lag dit niet. Dat was prima. Lenteachtig zelfs. Het veld lag er echter erbarmelijk slecht bij. Ja, het is bekend dat de voetbalvelden vervangen gaan worden. Een biljartlaken op de Drift mag op dit moment dan ook niemand verwachten. Maar zo slecht als het veld er nu bij ligt is beschamend! Niet gerold, zelfs niet gemaaid! Met schaamrood op de kaken ontvangt de plaatselijke voetbalclub haar gasten. De gemeente Borger-Odoorn mag zich dit aantrekken. Laten we voor de voetballers hopen dat er nog deze week actie wordt ondernomen. Dit kan echt niet!

Achter de feiten aan lopen

De nederlaag van de hekkensluiter uit de 4e klasse E had met het veld niets te maken. Letterlijk vanaf minuut één liepen de groenhemden achter de feiten aan. Net als vorige week lag de eerste tegentreffer al na zo’n 35 seconden in het net. Een verre kopbal zeilde zo maar over doelman Edwin Haandrikman heen. Wat volgde was een gezapige eerste helft. Deels veroorzaakt door de tactiek van beide teams. Geen druk naar voren en wachten op de momenten in de omschakeling. Aan de andere kant was iets meer beleving aan Borgerzijde ook wel welkom geweest. Desondanks waren de beste kansen wel voor de groenhemden. Mylan Beijering, Calvin Beijering en nog een keer Mylan Beijering faalden oog in oog met FDS-doelman Gijs Baltussen. Melvin Ottens zag zijn kopbal door deze zelfde keeper uit de kruising geranseld worden.

Naar voren

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Beide trainers bleven dezelfde tactiek handhaven. Na acht minuten voetballen kon de eerste kans voor FDS genoteerd worden. Weer was de eerste meteen raak, 0-2. Voor Borger het sein om meer naar voren te gaan spelen. Het leverde mogelijkheden op voor Calvin Beijering, Björn Everts en Melvin Ottens. Allen vonden opnieuw de excellerende Baltussen op hun weg. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg vloog de derde er aan de andere kant wel in. Een foutje van de doorgaans meer dan betrouwbare Haandrikman. Het slotoffensief van de groenwitten miste de overtuiging om FDS nog pijn te doen. Eindstand 0-3.