Alteveer verslaat Buinen in doelpuntrijk duel

Alteveer en Buinen schotelden de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd voor, die uiteindelijk gewonnen werd door Alteveer.

De wedstrijd tussen Alteveer en Buinen leverde opnieuw acht treffers op. Hield Buinen vorige keer nog een punt over door het 4-4 gelijke spel, deze keer moest het toezien dat koploper Alteveer uiteindelijk met 5-3 won.

In de eerste helft waren beide elftallen aan elkaar gewaagd, mar waren de betere kansen voor de thuisploeg. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een strafschop. Deze werd benut door Dennis Klooster. Een tweetal minuten later was de marge verdubbeld. Ricardo van der Werf schoot op schitterende wijze raak uit een voorzet van Mark Wieringa.

Beter Buinen

In de tweede helft kwam Buinen echter knap terug van de 2-0 achterstand. Het zat een stuk beter in de wedstrijd dan Alteveer en de gasten waren dan ook bovenliggend. Het resulteerde in een snelle aansluitingstreffer via Marc Haandrikman. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Buinen verdiend langszij via Marcel Vedder. De gasten bleven de betere ploeg en dat leidde ook tot een voorsprong in de 72e minuut van de wedstrijd. Torsten Leeuw bracht Buinen op een 2-3 voorsprong.

Gouden wissel

Lang kon Buinen niet genieten van de voorsprong, want een minuut later stond het ook alweer 3-3 via Bart Nieland. Invaller Rudy Akpinar bezorgde uiteindelijk de thuisploeg alsnog de overwinning. Met twee goede kopgoals bepaalde Akpinar de eindstand in de slotfase op 5-3, waardoor de Alteveerders op kampioenskoers blijven.