Gieterveen wint opnieuw de burentwist van Bareveld

Gieterveen won de burenderby van Bareveld en deed daarmee goede zaken voor handhaving.

Foto Youri Pruim, Drent schiet voor Gieterveen de 2-1 tegen de touwen.

Voor de tweede keer in een dikke maand tijd stonden de buurdorpen Gieterveen en Bareveld tegenover elkaar. De vorige ontmoeting leidde tot een overwinning voor de groenhemden, waardoor er voor het eerst een klein gaatje richting de onderste plekken ontstond. Dat gat is nog groter geworden door de duidelijke 4-1 zege van Gieterveen, dat nu afstand heeft genomen van de degradatieplaatsen.

Het eerste kwartier schoot Gieterveen uit de startblokken. Met een paar flitsende aanvallen nam het gelijk het doel van Lamain een paar keer onder vuur. Nadat Bert Kupers al hard op de handen van de sluitpost schoot, was het Jordi Bakker die na ongeveer een kwartier spelen zijn eerste van het seizoen maakte. Hij kon van dichtbij de bal in schieten, na een snel opgezette aanval met van der Veen.

Gemakzucht

Hierna kroop er gemakzucht in bij de thuisploeg. Bareveld kwam zonder goed te spelen beter in de wedstrijd. Aan de bal werden beide ploegen erg slordig en grossierden ze in onnodig balverlies. Toch had Lamain meer te doen dan Lugtenborg. Zo moest de Bareveld-goalie nog een keer ingrijpen op een hard afstandsschot van Caspers en keek Lamain de bal van Bakker naast die wederom in vrije positie mocht inschieten. In de allerlaatste minuut van de eerste helft scoorde Bareveld de terechte gelijkmaker. Weishaupt solleerde door de verdediging van de thuisploeg en zag zijn schuiver tergend langzaam in de verre hoek hobbelen.

Na rust een ander beeld. De thuisploeg begon weer scherper aan de wedstrijd en hield de laatste linie gesloten. Na een uur spelen leverde dat ook weer de voorsprong op. Bart Caspers stoof een keer op aan de linkerzijde van het veld en legde de bal terug op Drent. Hij kon vrij aannemen en de bal hard in het dak van de goal schieten. Bareveld kreeg in de tweede helft nog één kans om de score hierna gelijk te trekken, maar Lugtenborg won het één tegen één duel met Chris Bijl.

Oppermachtig

In het restant van de wedstrijd was Gieterveen eigenlijk oppermachtig. Met een kopbal van Wilte Nijhuis gooide het de wedstrijd in het slot en tien minuten voortijd bepaalde Stefan van der Veen met een schuiver in de benedenhoek de eindstand. Arfin Wessels kreeg in de slotminuut nog de kans vanaf de elf meter stip om de score iets dragelijker te maken, maar deze keer was het aan Lugtenborg om de bal naast te kijken.

Foto’s Youri Pruim: Gieterveen – Bareveld